Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας

24 Μαΐου, 2016 11:49 Επιμέλεια: /

IMGP0175_DCE

Στο πλαίσιο εκπονούμενου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, με τίτλο: «Αρχαιολογικοί-Ιστορικοί χώροι και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Η κατοικία, η πόλη και το φυσικό περιβάλλον».

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κασσώπης, τη λίμνη Ζηρού και το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο του Αγίου Γεωργίου, όπου πραγματοποίησαν ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να καταγράψουν εντυπώσεις και πληροφορίες για τα στοιχεία δόμησης των αρχαίων οικισμών και να τα συσχετίσουν με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές ανακάλυψαν με τρόπο βιωματικό την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στην αρχιτεκτονική και στην οργάνωση της κοινωνικής ζωής κατά την αρχαιότητα.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.