Η λίστα Μπόργιανς αποκαλύπτει την πραγματικότητα όσον αφορά την διαφθορά που δεν αποδεχόμαστε ότι υπάρχει αλλά που ανθεί !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Φεβρουαρίου 2016, 08:02

Μιλώντας  για την πολύχρονη εμπειρία  του ως Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης   ο κ. Ρακιντζής  τόνισε πως η διαφθορά  στην Ελλάδα είναι τόσο εκτεταμένη που ούτε ο ίδιος ο Χριστός δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει .

Η λίστα Μπόργιανς  αποκαλύπτει  την πραγματικότητα σε ότι αφορά την συμπεριφορά   των νεοελλήνων  στην εποχή της κρίσης . Σύμφωνα λοιπόν με το περιεχόμενό της οι  καταθέτες  της τράπεζας UBS,  δεν δικαιολογούν  τα δυσανάλογα ποσά στους λογαριασμούς τους σε σχέση με τις φορολογικές  δηλώσεις  που υποβάλλουν στην ΔΟΥ . Περιπτώσεις καταθετών που προκαλούν πολλά ερωτηματικά ;  Έμποροι, συνταξιούχοι, γιατροί, ακόμη και ….ανεπάγγελτοι  που  καλούνται  από τους οικονομικούς εισαγγελείς, και μάλιστα με την ιδιότητα του υπόπτου, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα ποσά  .

Τουλάχιστον 100 πρόσωπα φέρεται ότι κλήθηκαν  να καταθέσουν ανωμοτί για τις πράξεις του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, για να εξηγήσουν πως βρέθηκαν στην κατοχή τους τα ποσά που εντοπίστηκαν στους  τραπεζικούς τους λογαριασμούς .

Ο λόγος που οι εισαγγελείς αποφάσισαν να κλητευθούν συγκεκριμένοι  Έλληνες καταθέτες είναι οι διαφοροποιήσεις που εντοπίστηκαν  ανάμεσα στην κατάθεσή τους στην UBS και στις φορολογικές τους δηλώσεις  την τελευταία 12ετί ύστερα  από  έλεγχο των φορολογικών τους δηλώσεων τα έτη 2000 έως 2012 που αποδεικνύουν  πως δεν αντιστοιχούσαν στις υψηλές καταθέσεις που διέθεταν στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις , δικηγόρος  εμφανίζεται να δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 100.000 ευρώ, ενώ στο λογαριασμό του στην UBS το ποσό ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, γιατρός φαίνεται να καταθέτει εβδομαδιαίως χρήματα, ύψους 200.000 ευρώ, τα οποία καταλήγουν στην συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα .

Επίσης έμπορος ετοίμων ενδυμάτων δήλωνε την 12ετία εισοδήματα ύψους 838.000 ευρώ, ενώ είχε στην UBS 5.3 εκ. ευρώ.  Πολιτικός μηχανικός δήλωνε εισοδήματα 2,5 εκ ευρώ και είχε καταθέσεις 6,5 εκ ευρώ . Συνταξιούχος δήλωνε 477 χιλ. ευρώ  και είχε καταθέσεις στο εξωτερικό 1,9 εκατομμύρια ευρώ . Δημόσιος υπάλληλος με εισοδήματα την 12ετία 813 χιλ. ευρώ είχε καταθέσεις 2,7 εκ ευρώ . Συνταξιούχος με 1.150 εκ. ευρώ είχε καταθέσεις 5,2 εκατομμυρίων . Γιατρός με δηλωθέντα εισοδήματα 1,5 εκατ. είχε 5,5 εκ. ευρω . Δικηγόρος με δηλωθέντα εισοδήματα 800 χιλ. ευρώ  διέθετε  3,5 εκατ. Ευρώ . Φορολογούμενος που δηλώνει ανεπάγγελτος  την 12ετία 1,8 είχε καταθέσεις 7εκ. ευρώ.

Αλήθεια , γιατί τόση διαφθορά που μάλιστα ούτε ο Χριστός , σύμφωνα με τον Ρακιντζή , δεν μπορεί να καταπολεμήσει ;

Η βασική αιτία είναι ότι από καταβολής Ελληνικού κράτους αυτό δεν ήταν ειλικρινής απέναντι στον πολίτη και ο πολίτης  απέναντι σ΄ αυτό . Επίσης  η λειτουργία του πολιτικού συστήματος που βασίστηκε πάνω στο ρουσφέτι και στις πελατειακές σχέσεις κόμματος – κράτους – πολίτη , η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών και ο πλημμελής  έλεγχος , η απουσία καθαρού και αυστηρού νομικού πλαισίου και η αναποτελεσματικότητα στην απόδοση δικαίου αλλά και μια σειρά άλλες δυσλειτουργίες επέτρεψαν το φαινόμενο της διαφθοράς να δυναμώσει και να αποτελέσει βασικό στοιχείο του D.N.A του Έλληνα ο οποίος το αντιμετωπίζει όχι ως παθογένεια βλάπτουσα το συλλογικό συμφέρον αλλά ως μαγκιά  που οδηγεί στην επιτυχία και στον ευδαιμονισμό .

Γιατί δεν μπορούν  να καταπολεμηθούν  τα φαινόμενα διαφθοράς ;  Η απάντηση είναι απλή: γιατί δεν θέλουμε να την καταπολεμήσουμε καθώς όλοι βολευόμαστε μέσα σ΄  αυτήν την αχλή  και γιατί το πολιτικό σύστημα , όντας άτολμο  και ανίσχυρο , δεν αποτολμά την οριστική ρήξη και  εκκαθάριση  του «κόπρου του Αυγεία» !!

Όλα λοιπόν έχουν την εξήγησή τους και όλα έχουν τις λύσεις τους φτάνει να υπάρξει βούληση να προχωρήσουμε σε μια πραγματική επανίδρυση του κράτους κάτι που δεν διαφαίνεται να συμβεί γιατί κανένα κόμμα δεν θέλει να θίξει  ατομικά και συντεχνιακά δικαιώματα των πελατών του .

Συνεπώς , μοιραίοι και άβουλοι  αντάμα  , πορευόμαστε στο μέλλον χωρίς μέλλον για τη χώρα και το κοινωνικό σύνολο . Τούτων δοθέντων όμως ας μην μας δημιουργούν αισθήματα εθνικής προσβολής όσα  μας σούρνουν για το σημερινό Ελληνικό γίγνεσθαι , οι ξένοι . Η αλήθεια πονάει πάντα αλλά οφείλουμε να την δεχθούμε κατάματα και να προχωρήσουμε ρηξικέλευθα μπροστά . Άλλως θα είμεθα άξιοι της τύχης  μας  και ουδείς  θα φταίει για την εθνική μας  κατάντια και επαπειλούμενη καταστροφή  !!!

 • ΟΧΙάς

  Ζούμε σε ένα κράτος ανίκανο να διασφαλίσει τα συμφέροντα, τη ζωή και την περιουσία του ανίσχυρου πολίτη.
  Ένα κράτος, που διασφαλίζει το ανεύθυνο Υπουργών και βουλευτών.
  (νόμος Βενιζέλου περί Ευθύνης Υπουργών και ασυλίας βουλευτών) Κράτος που επιβάλει μνημόνια και την μείωση μισθών και συντάξεων. Εξαθλιώνει με την φορολογία και τα
  χαράτσια, τον πολίτη.
  Πολιτικοί που διακηρύσσουν την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής
  που συντελείται κάτω από την μύτη τους. Πώς είναι δυνατόν, εάν δεν
  συνεργούν, αδιαφορούντες ή διαπλεκόμενοι, οι κρατούντες, να μην μπορούν να
  συλλάβουν αυτούς τους οποίους ξέρουν, ότι είναι κλέφτες, όταν ανακοινώνουν,
  κάθε λίγο και λιγάκι, λίστες με δαύτους;

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .