Οι κτηνοτρόφοι της Τριγγίας – Κάνουν έκκληση για αποκατάσταση της Βατότητας του δρόμου προς τις μονάδες τους

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
17 Αυγούστου 2017, 18:53

Η Τριγγία είναι ορεινό συγκρότημα της νότιας Πίνδου στο δυτικό τμήμα του Νομού Τρικάλων και στον δήμο Καλαμπάκας . Το όνομά της το έχει λάβει από την ομώνυμη υψηλότερη κορυφή της (2.204 μέτρα).

Η Τριγγία είναι κατάφυτη από μεγάλα δάση ελάτης, ενώ σε χαμηλότερο υψόμετρο κυριαρχούν φυλλοβόλα είδη, όπως η βελανιδιά, ο σφένδαμος και ο ψευτοπλάτανος. Σε υψόμετρο πάνω από τα 1.700 μέτρα υπάρχουν εκτεταμένα αλπικά λειβάδια, όπου γίνεται συστηματική βόσκηση κατά τη θερινή περίοδο.

Οι άφθονες πηγές της Τριγγίας τροφοδοτούν μερικούς από τους πρώτους σημαντικούς παραποτάμους του άνω ρου του Αχελώου, του επονομαζόμενου και Ασπροποτάμου. Οι βόρειες και ανατολικές κλιτύες του συγκροτήματος ανήκουν στη λεκάνη απορροής του ποταμού Πηνειού.

Στις πλαγιές της Τριγγίας βρίσκονται τα χωριά Ελάφι (πρώην Δήμος Καστανιάς), Κρανιά και Δολιανά (πρώην Διευρυμένη Κοινότητα Ασπροποτάμου), Κλεινός, Καλογριανή και Παλαιοχώρι (πρώην Δήμος Κλεινοβού).

Ζητούν να αποκατασταθεί η πρόσβαση

Όπως προαναφέραμε σε υψόμετρο πάνω από τα 1700 μέτρα υπάρχουν λιβάδια όπου τους Καλοκαιρινούς μήνες πολλοί Κτηνοτρόφοι μεταφέρουν τα ζώα τους από τις πεδινές περιοχές.

Αντιμετωπίζουν όμως όπως καταγγέλλουν , σοβαρά προβλήματα με την πρόσβαση στις μονάδες τους.

Μια απόσταση 7 χιλιομέτρων χρειαζόμαστε 45 λεπτά για να την διανύσουμε σπάζοντας τα αυτοκίνητά μας  , αναφέρει ο Κτηνοτρόφος Γιάννης Κουνής  από την Φαρκαδόνα.

Και το θέμα είναι ότι αυτήν την διαδρομή χρειάζεται να την κάνουν πολλές φορές την εβδομάδα για να εξυπηρετηθούν.

Ζητούν από τον Δήμο Καλαμπάκας  και από την Περιφέρεια να μεριμνήσουν ώστε να αποκατασταθεί το δυνατόν η βατότητα του δρόμου , για να προσεγγίζουν τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Οι συνθήκες τους Χειμερινούς μήνες  είναι αντίξοες και το οδικό δίκτυο καταστρέφεται σε μεγάλο βαθμό. Έτσι η αποκατάσταση πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και με μεγάλα μηχανήματα.

Φωτό : Χρήστος Παπαβασιλείου 

triggia dromos (19) triggia dromos (18) triggia dromos (17) triggia dromos (16) triggia dromos (15) triggia dromos (14) triggia dromos (13) triggia dromos (12) triggia dromos (11) triggia dromos (10) triggia dromos (9) triggia dromos (8) triggia dromos (7) triggia dromos (6) triggia dromos (5) triggia dromos (4) triggia dromos (2) triggia dromos (1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .