Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει συστηματικά το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών

20 Αυγούστου, 2016 09:12 Επιμέλεια: /

skrekas

Ο  Υπεύθυνος του Τομέα  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή δημοσιεύματα για εντοπισμό βιομηχανικών αποβλήτων θαμμένων σε βάθος 8 μέτρων στην περιοχή του Ασωπού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η δήθεν περιβαλλοντική συνείδηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταρρέει, όπως άλλωστε κατέρρευσε και το δήθεν ηθικό της πλεονέκτημα.

 

Σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από την όχθη του Ασωπού, δίπλα σε κατοικίες, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εντόπισαν, μετά από καταγγελίες των κατοίκων, λάσπες βιομηχανικών αποβλήτων και τέφρα από επεξεργασία μετάλλων.

 

Χρειάστηκαν 16 μήνες για να προωθήσει η Κυβέρνηση το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Συστημάτων Περιοχής Ασωπού», για το οποίο η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί από το 2014 και την τότε Κυβέρνηση.

 

Στο μεταξύ, έχει υποβαθμιστεί ο θεσμός του Περιβαλλοντικού Επιθεωρητή και έχει παραπεμφθεί στις καλένδες οποιαδήποτε προσπάθεια για την ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό.

 

Εθνική Στρατηγική για την Διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων είναι άγνωστο πότε θα εγκριθεί.

 

Έως τότε, άνθρωποι θα διαβιούν, θα μεγαλώνουν τα παιδιά τους και θα καλλιεργούν δίπλα σε μια τοξική βόμβα.

 

Τί απαντά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου;

 

Τί έχει να πει στους κατοίκους της περιοχής;

 

Γιατί τόση κωλυσιεργία και ανευθυνότητα;

 

Γιατί τόση αδιαφορία και απραξία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας;

 

Τελικά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει συστηματικά το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών».

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.