Οι κάτοικοι της Διάβας – Τίμησαν την Αγία Παρασκευή στο ομώνυμο εξωκκλήσι

admin
admin
25 Ιουλίου 2014, 21:25

Στο ομώνυμο γραφικό εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής τίμησαν οι Διαβίτες την μνήμη της πολυαγαπημένης αγίας του ορθόδοξου αγιολογίου Παρασκευής .
Της Αγίας που με τη στάση της , την ομολογία πίστης και το ήθος της , αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε Χριστιανό .
Έτσι σήμερα το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός όπου παραβρέθηκαν όχι μόνο οι κάτοικοι της Διάβας , αλλά και της Καλαμπάκας .
Να πούμε ότι την ακολουθία του εσπερινού τέλεσε ο ο εφημέριος του χωριού π. Φώτιος Βούρλας ως και ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Νούλας .
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι κάτοικοι της Διάβας τρέφουν μεγάλη ευλάβεια στην Αγία Παρασκευή στη χάρη της οποίας είχαν αναγείρει εξωκκλήσι στην τοποθεσία «κάτω αμπέλια» το οποίο ο θρύλος λέει ότι βούλιαξε ολόκληρο και έτσι για πολλά χρόνια η Αγία Παρασκευή έμεινε χωρίς το περικαλλές εξωκκλήσι της κάτι που κατέστη δυνατό να γίνει πριν από κάποια χρόνια αλλά σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα επί υψώματος στην θέση «Μπαμπαλή» όπου και οι πηγές με κρύο γάργαρο νερό .
Ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος που οργανώνει εφέτος μια σειρά εκδηλώσεις τιμώντας τους τόσο την Αγία Παρασκευή , όσο και τον Άγιο Παντελεήμονα .

diaba agia paraskevi 2014 4_DCEdiaba agia paraskevi 2014 3_DCEdiaba agia paraskevi 2014 2_DCEdiaba agia paraskevi 2014 1_DCE


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .