Η καμπάνα έσπασε. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

18 Σεπτεμβρίου, 2017 11:36 Επιμέλεια: /

cms-image-000027981

Ένας τεράστιος αριθμός καταναλωτικών αγαθών δεν επιλέγονται από τους καταναλωτές με έμμεσο εμπορικό τρόπο και αξιολόγηση της ποιότητας, αλλά μόνο από τις εντυπώσεις που δημιουργεί η συσκευασία, η διαφήμιση από τα ΜΜΕ, και κυρίως από την τηλεόραση.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Οι κορυφαίοι της εξουσίας επιλέγονται κυρίως με τις εντυπώσεις που θα προκαλέσουν, οι εντυπώσεις κατασκευάζονται, και τελικά τα αξιώματα εξαγοράζονται.

Παρατηρούμε ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον χώρο της Εκκλησίας. Αντί η τοπική κοινωνία, το εκκλησίασμα να έχει άποψη και γνώμη για τον Μητροπολίτη, οι αποφάσεις παίρνονται με την στήριξη του Αρχιεπισκόπου σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ένας πολύ αποτελεσματικός όσο και γοητευτικά εγκεφαλικός τρόπος, για να μεταφερθούν σημαντικές και κρίσιμες αλήθειες στους ανθρώπους, είναι και η αλληγορία, εδικά σε σκοτεινές και αποπνικτικές για τον άνθρωπο εποχές σαν τη σημερινή. Η αλληγορία χρησιμοποιεί σύμβολα και πρότυπα, λειτουργώντας σαν «συναγερμός συνείδησης».

Ανήμερα του Σταυρού λοιπόν, παραμονή της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα, συνέβη ένα απρόσμενο γεγονός: Έσπασε η καμπάνα του Μητροπολιτικού Ναού που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πολιούχους μας, την ημέρα που ο Αρχιεπίσκοπος θα δήλωνε την στήριξη του σε συγκεκριμένο πρόσωπο για τη θέση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.

Εάν η Ιερά Σύνοδος πάρει το μήνυμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το γνωρίζουμε.

Ο Ιερώνυμος δεν παύει να είναι πρώτος μεταξύ ίσων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΝΟΥΛΗΣ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.