Η Καλαμπάκα εορτάζει τα 73 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τα Γερμανικά Στρατεύματα – Ένα χρόνο νωρίτερα είχε πυρποληθεί από τους κατακτητές

23 Οκτωβρίου, 2016 12:36 Επιμέλεια: /

dsc_3653

18 Οκτωβρίου 1943 – 18 Οκτωβρίου 1944 , δύο ημερομηνίες σταθμός για την πόλη της Καλαμπάκας. Η πρώτη είναι ημερομηνία μνήμης και πόνου ( πυρπόληση της Καλαμπάκας ) και η δεύτερη χαράς και πανηγυρισμών ( απελευθέρωση της πόλης).
Από το Δήμο Καλαμπάκας αποφασίστηκε να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις για τις δύο αυτές ημερομηνίες.
Έτσι προκειμένου ο εορτασμός για τα 73 χρόνια από την πυρπόληση και απελευθέρωση της Καλαμπάκας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής λαμβάνει πανηγυρικό χαρακτήρα κάθε χρόνο.

Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε :

Ώρα 7.30 – Όρθος -Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος

Ώρα 10.30 – Επίσημη Δοξολογία – Εκφώνηση πανηγυρικού από την εκπαιδευτ κ. Ειρήνη Λιάππη , η οποία μίλησε για τα γεγονότα εκείνης της εποχής αλλά και για προσωπικές εμπειρίες.

Ώρα 11,00 – Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων

Στη συνέχεια στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη προβλήθηκε ταινία με θέμα «Καλαμπάκα – Ταξίδι στο παρελθόν». Ένα ταξίδι που  επιμελήθηκαν ο Γρηγόριος Καρπούζας και ο Κωνσταντίνος Καρπούζας εμπνευσμένο από το υλικό – αρχείο της κ. Αιλίκας Λιάπη- Κιλμπασάνη.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.