Η Καλαμπάκα αποχαιρέτησε τον Δεσπότη της και Πνευματικό της Πατέρα – Πάνδημη η κηδεία του Μακαριστού Σεραφείμ παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
20 Μαρτίου 2017, 18:11

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε σήμερα τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ. Η θλίψη στα πρόσωπα όλων όσων βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος ήταν φανερή , αφού η αγάπη και η λατρεία στο πρόσωπο του Δεσπότη ήταν γνωστή.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη  στις 1.00 μετά το μεσημέρι παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου ,  πολλών Αρχιερέων ( Δεσποτών ) από όλη την Ελλάδα , Μοναχών και κληρικών που κατέκλυσαν τον Ναό.

Για την ζωή και το έργο του Μακαριστού Σεραφείμ μίλησαν οι Αρχιμανδρίτης Κλήμης Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου , Αρχιμανδρίτης Νύφων Καψάλης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων , ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης.

Ακολούθησε περιφορά του σκηνώματος του Δεσπότης από τον Ιερό Ναό μέχρι και την πλατεία Δημαρχείου , συνοδεύοντας αυτό Στρατιωτικό Άγημα , η Φιλαρμονική του Δήμου ,  Κληρικοί και Λαός.

Τέλος η σωρός του Μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων , όπου και ετάφη.

Ο Σεβασμιώτατος έφυγε σε ηλικία 85 ετών αφήνοντας πίσω του παρακαταθήκη το πλούσιο έργο του , που αναγνωρίζεται από τους πάντες και χρειάζονται πολλές σελίδες για να καταγραφεί.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων) γεννήθηκε στο Φανάρι του Νομού Καρδίτσας το 1932.

Φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1955.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1965 και Πρεσβύτερος το 1966.

Στις 31 Μαΐου 1970, εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο. Στις 13 Ιουλίου 1974 κηρύχθηκε έκπτωτος του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, χωρίς να δικαστεί.

Αμέσως μετά την έκπτωσή του ανακηρύχθηκε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη με την τίτλο της Πάλαι Ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεού.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1991, εξελέγη Μητροπολίτης της προσωποπαγούς Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, η οποία μονιμοποιήθηκε με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 9 Οκτωβρίου2015 κατόπιν δικών του προσπαθειών.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .