Η Εικαστική Έκθεση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων με τίτλο «Τα μέσα έξω» άνοιξε τις πύλες

admin
admin
6 Ιουνίου 2015, 19:59

Το μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας κέντρισε η φετεινή Εικαστική Έκθεση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, με τίτλο «Τα μέσα έξω», (Κουρσούμ Τζαμί) που άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη 4 Ιουνίου το βράδυ, παρουσία πλήθους κόσμου, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων. Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης κα Χρ. Γάλλου-Δαλκαφούκη. Παρόντες επίσης η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κα Παν. Δριτσέλη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μ. Λάππας.

Ευχάριστες εκπλήξεις περίμεναν τους επισκέπτες, τους οποίους καλωσόρισε και ξενάγησε η πρόεδρος κα  Μ. Ζιάκα, η οποία  παρουσιάζοντας το πνεύμα και τη δομή της έκθεσης

διευκρίνησε τον τίτλο «τα μέσα έξω»

«…Πέρα από το προφανές ότι από μόνη της κάθε έκθεση βγάζει στο φως πράγματα και καταστάσεις εσωτερικές, το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής έμπνευσης και εργασίας, θελήσαμε φέτος να δώσουμε μια άλλη διάσταση , να παρουσιάσουμε και το μέσα, αυτή τη μοναχική διαδικασία της δημιουργίας ενός έργου και να εκτεθούμε και οι καλλιτέχνες, δημιουργώντας εδώ, συζητώντας με τους επισκέπτες και βοηθώντας τους να πειραματιστούν.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην «εμπλοκή» των παιδιών με την εικαστική έκφραση και δημιουργία, γιατί πιστεύουμε ότι η επαφή και ενασχόληση με την τέχνη, η αισθητική καλλιέργεια, βοηθάει την ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη γενικότερη καλλιέργεια της ψυχής των παιδιών, γι αυτό έχουμε στη διάθεσή τους τα απαραίτητα υλικά να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν και κείνα τα έργα τους ομαδικά η ατομικά…»

αναφέρθηκε στη δομή της έκθεσης, η οποία φέτος παρουσιάζει καινοτομίες- ευχάριστες εκπλήξεις για τους επισκέπτες

1.    « ΑΦΙΕΡΩΜΑ 2015 Έτος Β. Τσιτσάνη»

Μια ξεχωριστή ενότητα 19 έργων, που περιλαμβάνεται στην έκθεση, ως μια μικρή συμβολή του Συλλόγου στον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου λαϊκού δημιουργού Β. Τσιτσάνη. Είναι έργα που έχουν άμεση αναφορά στον Τσιτσάνη, τη δημιουργία του, αλλά και την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τα παλιά Τρίκαλα, Τα Τρίκαλα του Τσιτσάνη.

2.     «Ο χώρος των παιδιών»

Έχει δοθεί χώρος μέσα στην έκθεση για τις δημιουργίες των παιδιών, του βραβευμένου, μικρού μαθητή, Απ. Τσβέτκοβιτς, που έγινε το χειμώνα το μικρότερο μέλος του Συλλόγου και του παιδικού εργαστηρίου ζωγραφικής που δημιουργήθηκε στο Πετρωτό από τον Βαγγέλη Μέο (μέλος του Σ.Τ.Ζ). Η επιφάνεια έχει χώρο και για άλλα παιδικά έργα!

3.     «Ομαδικό έργο»

Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου της έκθεσης, όλοι οι συμμετέχοντες θα ζωγραφίσουν έναν μεγάλο πίνακα που στο τέλος θα είναι μια σύνθεση, ένα παζλ, με τη σφραγίδα όλων.

 

Την Παρασκευή το πρωί, όπως είχε προγραμματιστεί, την έκθεση επισκέφθηκαν οι μαθητές της Πέμπτης Τάξης του 31ου Δημ. Σχολείου και το απόγευμα το παιδικό τμήμα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, με τη συνοδεία της δασκάλας του Μαριάνθης Χαρίση. Τα παιδιά είδαν την έκθεση, παρακολούθησαν τους καλλιτέχνες του Συλλόγου και με ευχαρίστηση επιδόθηκαν στη ζωγραφική και οι δημιουργίες τους κοσμούν ήδη τον «παιδικό χώρο» της έκθεσης, αλλά και την πρόσοψη του Τζαμιού.

Επίσης χτες μπήκαν και οι πρώτες μολυβιές στο ομαδικό έργο από τις κυρίες Κανίνα Τζένη και Ζωή.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τη Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων και την 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υπενθυμίζει ότι η έκθεση συστεγάζεται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με την μόνιμη Έκθεση Κεραμικής και Αρχαιολογικών ευρημάτων και καλεί, για άλλη μια φορά, σχολεία και γονείς να αγκαλιάσουν αυτή την εκδήλωση και να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε να γίνει αυτό το δεκαήμερο μια πραγματική Γιορτή της Τέχνης!

 

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά  πρωί (10-2) και απόγευμα (6-10) μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Για τις επισκέψεις σχολείων τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974069373

 

Οι συμμετέχοντες

 

Αναγνώστου Αγγελική
Αριστείδης Ανδρέας
Βάκας Απόστολος
Γαλάνη Μαρία
Γεωργίου Σουζάνα
Γρατσάνη Μαρία
Δαλαμάγκα Λίτσα
Δίπλας Βασίλειος
Ζιάκα Μαρία
Ιωάννου Γεώργιος
Κακαγιάννη-Σαλέπη Ελένη
Κακλαμάνη-Βλάχου Λαμπρινή
Καλαμπάκα Βιβή
Κανάτα Αθηνά
Κανίνα Αφροδίτη
Κανίνα Ζωή
Κανίνα-Βάκα Τζένη
Καραγγέλη Φανή
Καραλής Σπύρος
Καραμάνου Μαρία
Καράτζιου Μαρία
Κομπόλια Έφη
Κουγιάννου Βασιλική
Λιάπη Λιλίκα
Μέος Ευάγγελος
Μαυρογιάννη-Νταλούκα Τασία
Μήτσιος Θεόφιλος
Μπαλαμώτη-Τριανταφύλλου Ευγ.
Μπέλλου Κων/να
Μπουλογιώργου Ελένη
Μπούρα Μαίρη
Μπουσδούκος Αναστάσιος
Μπρέλλα Μαρία
Μπρέντα Ελενίτσα
Νάκας Αθανάσιος
Νάτσικα Βασιλική
Νίκου Χρύσα

Ντούνα Βούλα
Ξούρη Αθηνά
Πανάγου Τζούλη
Παπαγεωργίου Αίγλη
Παπαδημητρίου Γιούλη
Πέρκας Βασίλειος
Πετσογιάννη-Τουρίμπαμπα Ζωζώ

Ρίζου Αθανασία

Ρίζου Μαρία
Στεργίου-Ζαχαράκη Ζωή
Σουφλιά Δήμητρα
Ταμπρατζή Ελένη

Τσίκος Δημήτριος
Φωλίνας Στέφανος
Χασιώτη Ντίνα
Χειλά-Τσότσολα Λίλια
Χρηστάκος Λεωνίδας
Από το ΔΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .