Οι γιορτές και τα πανηγύρια του Τριημέρου

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
30 Μαΐου 2015, 08:28

Στην περιοχή μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  υπάρχουν πολλά πανηγύρια αλλά και πολλά εξωκκλήσια  και μοναστήρια  που εορτάζουν  .

Επίκεντρο σαφώς η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μετεώρων , φυσικά το σπηλαιώδες  μονύδριο του Αγίου Πνεύματος  στο Καστράκι  αλλά και το παρεκκλήσι Αγίας Τριάδος Καλαμπάκας  .

Επίσης πανηγυρίζουν τα  χωριά  Αγία  Τριάδα ,  Ασπροκκλησιά  και Σκεπάρι  αλλά και η Καστανιά όπου  στη θέση «Γκούρα» υπάρχει το εξωκκλήσι  του Αγίου Πνεύματος   και ο  Μορφωτικός   και Ευεργετικός  Σύλλογος Καστανιάς « Ο ΣΤΙΝΟΣ»  μετά την Πανηγυρική δοξολογία της Αγίας Τριάδας  διοργανώνει φιλοξενία προσφέροντας φαγητό για όλους.

Επίσης  έχουμε το πανηγύρι στη θέση  «Βουτάδες»  Μεγάλης Κερασιάς όπου μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρεται  φαγητό σε καζάνι  αλλά και  το πανηγύρι στην παλιά Κουτσούφλιανη  (Πλατάνιστος ) που λειτουργεί σαν αντάμωμα των απανταχού Κουτσοφλιανιτών .

Να μην ξεχάσουμε  την γιορτή προβατίνας στο Σκεπάρι που οργανώνει ο τοπικός Σύλλογος «Οι Βρυσοπούλες»  και πολλά άλλα που ίσως  αγνοούμε !!

Χρόνια πολλά και το Άγιο Πνεύμα να μας έχει υπό την σκέπη του !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .