Οι γιορτές και τα πανηγύρια του Τριημέρου

30 Μαΐου, 2015 08:28 Επιμέλεια: /

agio pneyma ekdiloseis 2013 3_DCE

Στην περιοχή μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  υπάρχουν πολλά πανηγύρια αλλά και πολλά εξωκκλήσια  και μοναστήρια  που εορτάζουν  .

Επίκεντρο σαφώς η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μετεώρων , φυσικά το σπηλαιώδες  μονύδριο του Αγίου Πνεύματος  στο Καστράκι  αλλά και το παρεκκλήσι Αγίας Τριάδος Καλαμπάκας  .

Επίσης πανηγυρίζουν τα  χωριά  Αγία  Τριάδα ,  Ασπροκκλησιά  και Σκεπάρι  αλλά και η Καστανιά όπου  στη θέση «Γκούρα» υπάρχει το εξωκκλήσι  του Αγίου Πνεύματος   και ο  Μορφωτικός   και Ευεργετικός  Σύλλογος Καστανιάς « Ο ΣΤΙΝΟΣ»  μετά την Πανηγυρική δοξολογία της Αγίας Τριάδας  διοργανώνει φιλοξενία προσφέροντας φαγητό για όλους.

Επίσης  έχουμε το πανηγύρι στη θέση  «Βουτάδες»  Μεγάλης Κερασιάς όπου μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρεται  φαγητό σε καζάνι  αλλά και  το πανηγύρι στην παλιά Κουτσούφλιανη  (Πλατάνιστος ) που λειτουργεί σαν αντάμωμα των απανταχού Κουτσοφλιανιτών .

Να μην ξεχάσουμε  την γιορτή προβατίνας στο Σκεπάρι που οργανώνει ο τοπικός Σύλλογος «Οι Βρυσοπούλες»  και πολλά άλλα που ίσως  αγνοούμε !!

Χρόνια πολλά και το Άγιο Πνεύμα να μας έχει υπό την σκέπη του !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.