Η έξοδος της χώρας στις αγορές

29 Ιουλίου, 2017 08:06 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Η Κυβέρνηση προβάλλει  την έξοδο της χώρας  στις αγορές  δείχνοντας δι΄ αυτού ότι η πολιτική της  αποφέρει καρπούς  και η Ελλάδα , ως ισχυρίζεται , αλλάζει οριστικά σελίδα . Η Αντιπολίτευση , απ΄την άλλη , κάνει λόγο για επικοινωνιακή στρατηγική της Κυβέρνησης ώστε να αποκρύψει την παταγώδη  αποτυχία της  πολιτικής της . Η αλήθεια βέβαια δεν βρίσκεται ούτε  στους  σχεδόν πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης  , ούτε στις πομφόλυγες των αντιπολιτευόμενων . Όπως συμβαίνει πάντα η  αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση .

Τί  σημαίνει  η έξοδος στις αγορές  και πόσο χρήσιμη μπορεί να φανεί στην οικονομία ;  Η έξοδος στις αγορές σημαίνει  δυνατότητα δανεισμού  κάτι που συνήθως είναι εφικτή όταν  οι αγορές εμπιστεύονται  μια  οικονομία . Τι σημαίνει εμπιστεύονται την οικονομία ;  Ελαχιστοποίηση  κινδύνων  που συνήθως θέτουν εν αμφιβόλω  την διασφάλιση των κεφαλαίων δανεισμού .

Η επιτυχής έξοδος στις αγορές  , για άντληση δανεικού  χρήματος  μπορεί να δημιουργήσει  συνθήκες  εισροής  επενδυτικών κεφαλαίων ; Αναμφίβολα δημιουργεί θετικό κλίμα  που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά ως προς την ανάπτυξη αλλά σίγουρα ενέχει και κινδύνους .Ποιοί είναι οι κίνδυνοι ; Ότι η χώρα δυνητικά δημιουργεί νέα χρέη τα οποία , για να μην τροφοδοτούν το προϋπάρχον συνολικό χρέος της χώρας , πρέπει η οικονομία  να είναι σε θέση να αποπληρώνει τις  νέες δανειακές  της υποχρεώσεις  . Τι σημαίνει αυτό ; Ότι πρώτον και κύριον  η πολιτική που ασκείται θα πρέπει να παράγει πλεονάσματα και όχι νέα ελλείμματα  για μακρύ χρονικό διάστημα  στο μέλλον .

Συνεπώς  η έξοδος στις αγορές δεν είναι πανάκεια , ούτε λύση δια πάσαν νόσον  της ελληνικής οικονομίας , ούτε  επιτρέπουν θριαμβολογίες  , ακριβώς  διότι δεν  επιλύουν  καμία από  τις στρεβλώσεις που από καταβολής  Ελληνικού κράτους  δημιουργήσαμε με τις πολιτικές που ασκήθηκαν και τις νοοτροπίες που παγιώθηκαν  στην εγχώρια πραγματικότητα , ούτε βεβαίως  δικαιολογούν  την  γενικευμένη καταστροφολογία στο βωμό  μιας καταγγελτικής  αντιπολίτευσης προς  άγραν ψήφων για την επάνοδο στην εξουσία .

Η έξοδος στις αγορές  , στο πλαίσιο της  ανοιχτής οικονομίας , μόνο ως ένα εργαλείο που πρέπει να αξιοποιείται λελογισμένα ,  μπορεί να εκληφθεί  και να χρησιμοποιηθεί !!!

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.