Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές στην Γερμανία

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
30 Σεπτεμβρίου 2017, 09:32

Η  πλειοψηφία  των Γερμανών  πολιτών  απεφάνθη   δια της κάλπης ότι η επί δύο συνεχείς θητείες Καγκελάριός τους Άγκελα Μέρκελ  παραμένει  για τρίτη θητεία στο τιμόνι της  χώρας  φυσικά κάτω από εντελώς άλλες πολιτικές προϋποθέσεις και συνθήκες  , δεδομένου ότι  μετά την αποχώρηση  του S.P.D  από τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό  είναι σε  αναζήτηση νέου ή ακριβέστατα , νέων κυβερνητικών  συμμάχων και αυτοί είναι πλέον δεδομένοι στο πλαίσιο της νέας σύνθεσης της  μπούτεστανγκ  .

Η νίκη της Μέρκελ συνεπώς κάτω από τις δοσμένες συνθήκες  που διαμορφώνει το αποτέλεσμα  της κάλπης , είναι μια νίκη πύρρειος  για την  ίδια και το κόμμα της που οδηγεί στην άσκηση μιας πολιτικής , στον οικονομικό τομέα τουλάχιστον  , ακόμα ποιο σκληρή , ακόμα ποιο νεοφιλελεύθερη ,  ακόμα ποιο κερδοφόρα  για τα μεγάλα φάνς  και τα οικονομικά της πλεονάσματα .  Ωστόσο όμως για την Ευρώπη σημαίνει διαιώνιση  της υφέρπουσας  κρίσης  και φυσικά την Γερμανοποίησή της . Δηλαδή θα έχουμε μια ακόμα ποιο έντονη  Γερμανική Ευρώπη  παρά μια Ευρωπαϊκή Γερμανία .

Είναι σαφές ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής πολιτικής θα υπάρξει  μακρά περίοδος μέχρι να προκύψει  ο συμβιβασμός των δύο στρατηγικών που εκφράζουν τόσο η γερμανίδα Καγκελάριος  (συνέχιση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας) , από τη μια , όσο και αυτής που εκφράζει ο Πρόεδρος  της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν  (αναγέννηση Ευρώπης) , από την άλλη .

Μέσα σ΄  αυτήν την διελκυστίνδα θα πορευτεί η Ευρώπη κάτι που αναμφίβολα δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα για το μέλλον  του Ευρωπαϊκού  οικοδομήματος και φυσικά για την Ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία  .

Πολύ ποιο επώδυνες θα είναι οι επιπτώσεις για την Ελλάδα δεδομένου  ότι  στη νέα συμμαχική κυβέρνηση θα μετέχουν  πρόσωπα των ακραίων πολιτικών εκφράσεων  τα οποία  έχουν παθολογική  εχθρική  , στάση και θέση  έναντι της χώρας μας .

Το γιατί τώρα η Καγκελάριος Μέρκελ  πέτυχε μια εκλογική νίκη  που ουσιαστικά ισοδυναμεί με ήττα , είναι απολύτως  εξηγήσιμο καθώς  αφενός δεν κατάφερε  να πείσει για το  ότι αξιοποιώντας την κρίση στην Ευρωζώνη γέμισε  τις γερμανικές τράπεζες με δισεκατομμύρια ευρώ , ενισχύοντας  έτι περισσότερο την οικονομική  ισχύ της Γερμανίας  , αφετέρου εισέπραξε  τον φόβο των γερμανών πολιτών  όσον αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού . Τούτων δοθέντων  έχει μεγάλο ενδιαφέρον σε επίπεδο Ευρώπης να δούμε αν και ποιες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα αντιπαρατεθούν .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .