Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές στην Γερμανία

30 Σεπτεμβρίου, 2017 09:32 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

Η  πλειοψηφία  των Γερμανών  πολιτών  απεφάνθη   δια της κάλπης ότι η επί δύο συνεχείς θητείες Καγκελάριός τους Άγκελα Μέρκελ  παραμένει  για τρίτη θητεία στο τιμόνι της  χώρας  φυσικά κάτω από εντελώς άλλες πολιτικές προϋποθέσεις και συνθήκες  , δεδομένου ότι  μετά την αποχώρηση  του S.P.D  από τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό  είναι σε  αναζήτηση νέου ή ακριβέστατα , νέων κυβερνητικών  συμμάχων και αυτοί είναι πλέον δεδομένοι στο πλαίσιο της νέας σύνθεσης της  μπούτεστανγκ  .

Η νίκη της Μέρκελ συνεπώς κάτω από τις δοσμένες συνθήκες  που διαμορφώνει το αποτέλεσμα  της κάλπης , είναι μια νίκη πύρρειος  για την  ίδια και το κόμμα της που οδηγεί στην άσκηση μιας πολιτικής , στον οικονομικό τομέα τουλάχιστον  , ακόμα ποιο σκληρή , ακόμα ποιο νεοφιλελεύθερη ,  ακόμα ποιο κερδοφόρα  για τα μεγάλα φάνς  και τα οικονομικά της πλεονάσματα .  Ωστόσο όμως για την Ευρώπη σημαίνει διαιώνιση  της υφέρπουσας  κρίσης  και φυσικά την Γερμανοποίησή της . Δηλαδή θα έχουμε μια ακόμα ποιο έντονη  Γερμανική Ευρώπη  παρά μια Ευρωπαϊκή Γερμανία .

Είναι σαφές ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής πολιτικής θα υπάρξει  μακρά περίοδος μέχρι να προκύψει  ο συμβιβασμός των δύο στρατηγικών που εκφράζουν τόσο η γερμανίδα Καγκελάριος  (συνέχιση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας) , από τη μια , όσο και αυτής που εκφράζει ο Πρόεδρος  της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν  (αναγέννηση Ευρώπης) , από την άλλη .

Μέσα σ΄  αυτήν την διελκυστίνδα θα πορευτεί η Ευρώπη κάτι που αναμφίβολα δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα για το μέλλον  του Ευρωπαϊκού  οικοδομήματος και φυσικά για την Ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία  .

Πολύ ποιο επώδυνες θα είναι οι επιπτώσεις για την Ελλάδα δεδομένου  ότι  στη νέα συμμαχική κυβέρνηση θα μετέχουν  πρόσωπα των ακραίων πολιτικών εκφράσεων  τα οποία  έχουν παθολογική  εχθρική  , στάση και θέση  έναντι της χώρας μας .

Το γιατί τώρα η Καγκελάριος Μέρκελ  πέτυχε μια εκλογική νίκη  που ουσιαστικά ισοδυναμεί με ήττα , είναι απολύτως  εξηγήσιμο καθώς  αφενός δεν κατάφερε  να πείσει για το  ότι αξιοποιώντας την κρίση στην Ευρωζώνη γέμισε  τις γερμανικές τράπεζες με δισεκατομμύρια ευρώ , ενισχύοντας  έτι περισσότερο την οικονομική  ισχύ της Γερμανίας  , αφετέρου εισέπραξε  τον φόβο των γερμανών πολιτών  όσον αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού . Τούτων δοθέντων  έχει μεγάλο ενδιαφέρον σε επίπεδο Ευρώπης να δούμε αν και ποιες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα αντιπαρατεθούν .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.