Η εποχή και εμείς !!

22 Ιουλίου, 2017 08:24 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Η αλήθεια  είναι  ότι  ως κοινωνία  διάγουμε  βίο  αβίωτο .  Βίο πλημμυρισμένο  από άγχη για την ευζωία  που απωλέσαμε  και τις εν γένει αβεβαιότητες  που παράγει η οικονομική κρίση  στην οποία περιήλθαμε .  Ωστόσο το πραγματικό πρόβλημά  μας είναι  άλλο , και είναι πολύ ποιο ουσιαστικό για το μέλλον μας ως έθνος . Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε έτοιμοι να πουλήσαμε  ακόμα  και την ψυχή μας  ,γιατί  τις αξίες τις έχουμε προπωλήσει  ήδη , για να μην χάσουμε  τις φέρουσες ηδονές  της εποχής και τον ευδαιμονισμό  του καταναλωτισμού .

Και δεν χρειάζεται κανένα σύστημα να λειτουργήσει οργανωμένα ως προς την μετάλλαξή μας ως κοινωνίας  , ακριβώς γιατί εμείς προπορευόμαστε  σε  ταχύτητα  μετασχηματισμού  μας  σε πολίτες του κόσμου ξεχνώντας  όλα όσα συνδιαμορφώνουν  την ελληνική  ταυτότητα .

Αντί  λοιπόν να σταθούμε στοχαστικά σε επίπεδο νοημάτων, να διερευνήσουμε τις συνδετικές και διαφοροποιητικές γραμμές ανάμεσα στην επιθυμία, το αποτέλεσμα και το αληθινό νόημα της ζωής  , γινόμαστε  το εφαλτήριο  για να περάσουμε στον υποτιθέμενο παράδεισο της νέας εποχής και της απόλαυσης των ηδονών που κουβαλάει μαζί της .

Πλήθος κόσμου , λέει το σχετικό ρεπορτάζ ,  συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα του παλιού λιμανιού της Σκιάθου προκειμένου να υποδεχθούν το νικητή του  «Survivor»  ο οποίος έκανε την εμφάνισή του μέσα σε ένα φουσκωτό σκάφος κρατώντας το κύπελλο που του προσέφερε το τηλεπαιχνίδι. Αμέσως μετά μετέβη  στο  θέατρο όπου  είχε οργανωθεί ειδική εκδήλωση υποδοχής από τον Δήμο του νησιού.

Το γεγονός είναι ενδεικτικό για τα πρότυπα  που αναδεικνύονται , για τις αξίες  που προτάσσονται , για τις  προσπάθειες επιβραβεύονται . Ωστόσο  «Τo τούνελ που μας βάλανε  αλλού  θα μας βγάλει… Διαμετρικά  αλλού! Δεν το φαντάζονται όμως.

Γιατί  δεν ξέρουν πόσο επικίνδυνη είναι η σπίθα που φυλάγεται αθόρυβα κάτω απ᾽ τη στάχτη!

Γιατί  δεν ξέρουν πόσο πανίσχυρη είναι η  άνοιξη που κυοφορείται αθόρυβα κάτω απ᾽ τα μάρμαρα!

Δεν υπάρχει περίπτωση: είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, θα ραγίσει το μάρμαρο ραγίσματα χίλια και η άνοιξη θάρθει!

Θ᾽ ανατείλει ο ήλιος απ᾽ τα Χώματα!» , όπως  εύστοχα γράφει στο βιβλίο της «Σε καιρούς χαλεπούς» ,  η Μαρία Μουρζά .

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.