Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων ποδοσφαιριστών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους

10 Δεκεμβρίου, 2015 18:14 Επιμέλεια: /

σύριζα

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για την προγραμματισμένη απεργία των ποδοσφαιριστών στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την στήριξή της στα αιτήματα των εργαζομένων ποδοσφαιριστών στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες της super league και της football league. Οι ποδοσφαιριστές στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι με πενιχρές απολαβές, ενώ βρίσκονται διαρκώς σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Σημειώνεται ότι οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες έχουν καταστατικά δεσμευτεί για την δημιουργία εγγυητικού ταμείου, το οποίο θα καλύπτει μέρος των αναγκών των ποδοσφαιριστών στις περιπτώσεις πτώχευσης ομάδων και κατάπτωσης των επαγγελματικών συμβολαίων. Η δημιουργία του συγκεκριμένου ταμείου προβλέπεται από τα καταστατικά των super league και football league, χωρίς όμως να έχουν γίνει μέχρι σήμερα τα απαραίτητα βήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα των ποδοσφαιριστών και δηλώνει έτοιμος να συμβάλλει στην κατεύθυνση της θετικής επίλυσης του ζητήματος, για την αποκατάσταση έστω και ενός μικρού τμήματος των εργασιακών δικαιωμάτων των εν λόγω εργαζομένων. Η ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή προτίθενται στο πλαίσιο αυτό να λάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να βρεθεί μία πραγματική λύση στο θέμα και να αποκατασταθεί ένα πλαίσιο ομαλότητας στις εργασιακές σχέσεις στον επαγγελματικό αθλητισμό.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.