Οι εμμονές Σόιμπλε

26 Νοεμβρίου, 2016 08:12 Επιμέλεια: /

soimple-620x320_DCE

Για όσους  γνωρίζουν καλά τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών  αντιλαμβάνονται την παθολογία του σε δύο πράγματα  : στην πολιτική της αυστηρής  δημοσιονομικής πειθαρχίας  και στον ανθελληνισμό του μη χάνοντας  ευκαιρία , επιλέγοντας  το σωστό τάιμινγκ , να την επιτίθεται .

Στο πλαίσιο  αυτό και επιλέγοντας  το βήμα του 26ου  Ευρωπαϊκού Τραπεζικού  Συνεδρίου της Φρανκφούρτη , έριξε το δηλητήριό του δηλώνοντας  απογοητευμένος  από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων  στην Ελλάδα  και τάχθηκε κατά της διαγραφής χρέους υπογραμμίζοντας  ότι «Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους,  καθώς σε σχέση με το ΑΕΠ τους  έχουν σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις απ”  ό,τι  οι Γερμανοί» .

Αυστηρή  κριτική άσκησε  και στην πρόταση του Ευρωπαίου επιτρόπου Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί προς τις χώρες-μέλη με πλεονάσματα να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες, κατηγορώντας την Κομισιόν ότι με την πρότασή της αμβλύνει τις πιέσεις στις χώρες που δεν τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες.

«Αυτό δεν ανταποκρίνεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», υπογράμμισε τονίζοντας ότι «οι αιτίες για ορισμένα προβλήματα στην Ευρώπη δεν είναι ότι γίνονται πολλές, αλλά ότι γίνονται λίγες μεταρρυθμίσεις» προειδοποιώντας  για νέα οικονομική κρίση και νέα φούσκα λόγω της αύξησης των χρεών διεθνώς και τις συνέπειες της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Θα πρέπει κανένας απέναντι σ΄ αυτά  να πει ότι μετά από τρία μνημόνια έχουμε : απώλεια εθνικής κυριαρχίας , αφελληνισμό  τραπεζικού συστήματος , ξεπούλημα  της δημόσιας περιουσίας , μείωση κατά  50% του εισοδήματος των Ελλήνων , συρρίκνωση  των οικογενειακών αποθεμάτων   , δέσμευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας , διάλυση  της ιδιωτικής οικονομίας  και παραγωγής , αναπτυξιακή στασιμότητα , κατάργηση κοινωνικής πολιτικής και πολλά άλλα .

Και το ερώτημα είναι  αν αυτά οδήγησαν στον οικονομικό εξορθολογισμό και στην μείωση του χρέους . Η απάντηση είναι όχι .  Αντθέτως διεύρυναν τις κοινωνικές ανισότητες . Όσο για την Ευρωπαϊκή οικονομία και οικοδόμημα ούτε η οικονομία πέρασε σε πραγματικούς  ρυθμούς ανάπτυξης , ούτε η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση περπάτησε .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.