Η ελπίς απεβίωσε και τώρα τι ;

11 Φεβρουαρίου, 2017 08:10 Επιμέλεια: /

καλυβας

Η εκτόξευση  του ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στο 36,34% και η μετεξέλιξή του από κόμμα διαμαρτυρίας σε κόμμα εξουσίας , κυρίως οφείλεται στην κρίση που ξέσπασε το 2010 και στην αδυναμία των δύο κομμάτων της μεταπολίτευσης που κυβέρνησαν τη χώρα να αντιληφθούν ότι η διαχείρισή της απαιτούσε και απαιτεί ακόμα και σήμερα μια μεγάλη  τομή στην διακυβέρνηση , στην πολιτική στάση και συμπεριφορά  ως προς την αντιμετώπισή της.

Δυστυχώς το εγχώριο πολιτικό σύστημα παράμεινε  πεισματικά αγκυλωμένο  στην ελληνική  πολιτική παράδοση  που τροφοδοτεί την αίτια πολλών κακώς κειμένων σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό , θεσμικό , κοινωνικό , οικονομικό) .

Το εγχώριο πολιτικό σύστημα  χρησιμοποίησε την κρίση για  αποκόμιση μικροκομματικών οφελών  παρά να σταθεί υπεύθυνα . Εκπαιδευμένος ο ελληνικός λαός στα εύκολα , στην ευζωία και σε πολλά άλλα ακόμη , δεν  αποδέχθηκε την πικρή  αλήθεια και γι΄ αυτό τα δύο αυτά  κόμματα εξουσίας όχι μόνο δεν του την είπαν αλλά ευρισκόμενα  αλληλοδιαδόχως στην αντιπολίτευση δημιουργούσαν ψευδαισθήσεις που διαψεύδονταν παταγωδώς καθώς ο δρόμος που επέλεξαν  ήταν το Δ.Ν.Τ και τα μνημόνια το περιεχόμενο των οποίων έκρυβαν επιμελώς από τους πολίτες .

Η κρίση ανάγκασε τους δύο κύριους πολιτικούς παίκτες του μεταπολιτευτικού κύκλου να συμπράξουν κυβερνητικά και τότε ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να ενδυθεί  τον μανδύα του αντιμνημονιακού . Ο λαός επιρρεπής  στις υποσχέσεις και στις ελπίδες , καθώς έτσι εκπαιδεύτηκε επί χρόνια , εναπόθεσε τώρα τις ελπίδες στον ΣΥΡΙΖΑ .

Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός θερίζουν αυτό που έσπειραν . Οι πολίτες τα έχουν δοκιμάσει όλα  και ενώ  πρέπει  να έχουν μπουχτίσει  από την πολλή «ελπίδα» που τους σερβίρουν τα κόμματα , ενώ οι μύθοι περί εύκολων λύσεων κατέρρευσαν και  οι λαϊκιστές «σωτήρες» ξεγυμνώθηκαν και η ελπίδα φαντάζει  τόσο ψεύτικη  , τώρα  , φεύ , επιστρέφουν πίσω  εναποθέτοντας  την ελπίδα στον  Κυριάκο Μητσοτάκη ευελπιστώντας εκ νέου  ότι θα μας επαναφέρει στις παλιές καλές μέρες της ευζωίας . Το γαϊτανάκι  πλέκεται και ξεπλέκεται ,  η χώρα χάνεται  αύτανδρη και εμείς άδομεν  !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.