Η έλλειψη προσωπικού ¨μαραζώνει¨ το Δασαρχείο Καλαμπάκας – Κραυγή αγωνίας από τον Δασάρχη Καλαμπάκας Χρήστο Πίσσια

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
10 Ιουνίου 2015, 13:44

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλή την Βουλευτή του Νομού κα Παναγιώτα Δριτσέλη επισκέφτηκε το Δασαρχείο Καλαμπάκας και είχε συνάντηση με τον Δασάρχη Καλαμπάκας κο Πίσσια Χρήστο.

Η κα Δριτσέλη με την έλευση της επισκέφτηκε όλα τα γραφεία του Δασαρχείου και χαιρέτησε από κοντά όλους τους εργαζόμενους , ακούγοντας τους.

Ακολούθησε ενημέρωση στο γραφείο του Δασάρχη ο οποίος εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δασαρχείο Καλαμπάκας , ζητώντας την αρωγή του κλιμακίου για την επίλυση αυτών.

Αναφέρθηκε στις τρείς δομές που δραστηριοποιείται αυτήν την ώρα το Δασαρχείο και είναι:

Α) Ο Πεστροφογεννητικός  Σταθμός πέστροφας στο Κουκουφλί Ασπροποτάμου που λόγω έλλειψης προσωπικού κινδυνεύει να υπολειτουργεί. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει , οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες  υπαλλήλων του Δασαρχείου που αν και το αντικείμενό τους δεν σχετίζεται με τον Σταθμό ( Δασοπόνοι , Γεωλόγοι κ.λ.π.) , δουλεύουν για μείνει ζωντανός. Συνάμα στον Ασπροπόταμο είναι έντονο το φαινόμενο της λαθραλιείας και το Δασαρχείο αναγκάζεται να περιπολεί όλο το 24ωρο την περιοχή για να αποτρέψει παραβατικά  φαινόμενα.

Β) Tο Φυτώριο Αμαράντου λειτουργεί μόνο με έναν εργαζόμενο που δεν μπορεί να κάνει τα πάντα και αναγκάζεται και ο ίδιος ο Δασάρχης να βοηθάει ( κόβοντας ακόμη και χόρτα).

Γ) H σημαντικότερη δομή του Δασαρχείου ( που αντιμετωπίζει και τα σοβαρότερα προβλήματα)  είναι το εργοστάσιο( βιομηχανία ξύλου).

Ο κος Πίσσιας περιέγραψε με μελανά χρώματα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην λειτουργία του  το εργοστάσιο Ξυλείας ( πριστήριο και ξυλοκατασκευές ) από την έλλειψη προσωπικού. Ενδεικτικά ανέφερε ότι λόγω συνταξιοδότησης οι μόνιμοι εργαζόμενοι του εργοστασίου είναι τρείς ενώ για την λειτουργία του χρειάζονται άλλοι 10.

Η κα Δριτσέλη ζήτησε από τον Δασάρχη να συντάξει ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση ώστε η ίδια αλλά και οι άλλοι παράγοντες του Νομού να μπορέσουν να την προωθήσουν και να την υποστηρίξουν. Θεωρεί ότι το εργοστάσιο θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει όπως αρμόζει και να αποκτήσει την παλαιά αίγλη που απασχολούσε έως και 100 εργαζόμενους.

Ο Δασάρχης ενημέρωσε το κλιμάκιο ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς συντάσσει μελέτη που θα βοηθήσει να στο να γίνει κατανοητό οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε το εργοστάσιο να γίνει βιώσιμο.

siriza dasarxio (4) siriza dasarxio (3) siriza dasarxio (2) siriza dasarxio (1) siriza dasarxio (5) siriza dasarxio (6) siriza dasarxio (7) siriza dasarxio (8) siriza dasarxio (9)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .