Η ελληνική απουσία !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
18 Ιουνίου 2016, 08:17

Κάποια γεγονότα  σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο με πρωταγωνιστή  την Αλβανία  αποκαλύπτουν τον πυρήνα των στόχων  της πολιτικής της ηγεσίας  αναφορικά με το όραμα  της μεγάλης Αλβανίας .

Το πρώτο γεγονός έλαβε χώρα στα Τίρανα κατά την πρόσφατη  επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών (η γελοιότητα περί Τσαμουριάς ). Το δεύτερο , επί Ευρωπαϊκού εδάφους  (Γαλλία) και μάλιστα σε αθλητική διοργάνωση  «EURO 2016» περί δήθεν γενοκτονίας) . Βεβαίως είχαν προηγηθεί  διάφορες προκλήσεις σε  βάρος των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας  αλλά και η διακυβερνητική συνάντηση  (3 Ιουνίου) στην πρωτεύουσα του Κοσσόβου, την Πρίστινα, με πρωταγωνιστές  τους Πρωθυπουργούς  Isa Mustafa και Edi Rama κατά την  οποία  επικυρώθηκαν  συνολικά εννέα νέες διακρατικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών .

Το ότι πίσω από όλες αυτές τις κινήσεις κρύβεται το όραμα δημιουργίας μεγάλης Αλβανίας  είναι πασιφανές ποια και όχι μόνο δεν κρύβεται από την Αλβανική πολιτική ηγεσία αλλά επιχειρείται εντόνως η υλοποίησή του άμεσα , υποδαυλίζοντας όλα τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία  και τους πάσης φύσεως εξαγορασμένους  τοπικούς ηγετίσκους στα κράτη προτεκτοράτα που δημιούργησαν διαμελίζοντας την ενιαία Γιουγκοσλαβία .

Ωστόσο το ερώτημα δεν είναι ο μεγαλοϊδεατισμός  της Αλβανικής κυβέρνησης και του αμφιλεγόμενου Πρωθυπουργού της  Rama , αλλά από πού αντλείται  το θράσος .

Εκείνες οι δυνάμεις που βιαίως διέλυσαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία δημιουργώντας  τα γνωστά κράτη – προτεκτοράτα , βρίσκονται και πάλι πίσω από τις κινήσεις του Rama και ο σκοπός τους , πέραν των θεμάτων  της παγκοσμιοποίησης  και των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών κινήσεων  , στοχεύουν  στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας και στον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της  Ευρώπης ώστε η τελευταία να μην εξαρτηθεί  ενεργειακά από το Ρώσικο φυσικό αέριο. Παραλλήλως η Τουρκία προσπαθεί να επωφεληθεί και με εργαλείο τις μουσουλμανικές μειονότητες οραματίζεται την  επιστροφή της , μετά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , στην Ευρώπη .

Και ο ρόλος της Ελλάδος και της εξωτερικής της πολιτικής ; Θλιβερός  !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .