Η ελεύθερη – ισότιμη – δωρεάν πρόσβαση όλων στις δημόσιες δομές υγείας να συμπεριληφθεί στα κοινωνικά δικαιώματα

4 Αυγούστου, 2016 11:00 Επιμέλεια: /

papadopoylos sakis_DCE

Η οραματική ομιλία του Πρωθυπουργού για τα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα και η παρουσίαση των 5 αξόνων των προτάσεών του για το περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, άνοιξαν τον διάλογο και τις διαδικασίες για τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να ρυθμίζει το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.   Επανάσταση Δημοκρατίας‘ ονόμασε ο Αλέξης Τσίπρας τη διαδικασία της διαβούλευσης, αναφέροντας ότι ‘ η συνταγματική αναθεώρηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το εργαστήριο για τη διαμόρφωση της πολιτικής κρίσης των ίδιων των πολιτών που θα αντανακλάται στο περιεχόμενο των προτάσεών τους‘, καθώς και ότι ‘ θέλουμε μια διαδικασία που θα εμπλέκει, θα οργανώνει, θα κινητοποιεί τους πολίτες, μια διαδικασία ενεργού συμμετοχής και όχι περιορισμένη στους τέσσερες τοίχους της Ολομέλειας της Βουλής‘.

Οι επισημάνσεις αυτές του Πρωθυπουργού, με οδήγησαν στη σκέψη ότι στον 5ο Άξονα των προτάσεών του που αφορά τα Κοινωνικά Δικαιώματα, θα μπορούσε να προστεθεί η Συνταγματική κατοχύρωση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ – ΙΣΟΤΙΜΗΣ –  ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ – Π.Φ.Υ. – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η Συνταγματική κατοχύρωση αυτού του θεμελιώδους ανθρώπινου – κοινωνικού – ατομικού δικαιώματος παγιώνει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει κάνει ήδη η Κυβέρνηση για τους ανασφάλιστους πολίτες, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των απόρων. Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα της Ενωμένης Ευρώπης  που το Σύνταγμά της θα ΕΓΓΥΆΤΑΙ την προάσπιση της υγείας ως αναφαίρετο δικαίωμα –  δημόσιο αγαθό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και θα υποχρεώνει ΟΛΕΣ  τις Κυβερνήσεις της να οργανώσουν ποιοτικές  δημόσιες υπηρεσίες υγείας που να διασφαλίζουν ότι  το δικαίωμα στην υγεία – θεωρούμενη ως πλήρη σωματική, ψυχική, κοινωνική ευεξία –  θα υπερασπίζεται  ισότιμα και αποτελεσματικά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους διαμένοντες στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, η συνταγματική αυτή πρόβλεψη της Ελλάδας θα αποτελεί πρότυπο για τις αξίες, για τις αρχές, για τα θεμελιώδη δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να κατοχυρώνονται σε ένα νέο Πολιτικό – Κοινωνικό Συμβόλαιο της Ενωμένης Ευρώπης το οποίο διεκδικούμε.

Έχω τη γνώμη ότι η αποδοχή αυτής της πρότασης θα γενικεύσει και τον διάλογο για τις συνολικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις  που πρέπει να γίνουν στο ΕΣΥ, στο ΠΕΔΥ, στο ΕΚΑΒ, στις άλλες δημόσιες δομές υγείας, για να οδηγηθούμε μεθοδικά σε ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ – ΚΑΘΟΛΙΚΟ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ – ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.