Η ευθύνη μας

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
25 Ιουνίου 2016, 08:14

Για όσους  ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα πρέπει να ξανακοιτάξει προς το  ομόδοξο ξανθό γένος   να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα  , οι δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν  δεν αφήνουν ουδεμία αμφιβολία για την Ρώσικη πολιτική  και τις επιδιώξεις  της  στην παγκόσμια σκακιέρα  .

«… Μετά βεβαιότητας η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη, διότι το να έχουμε διάλογο με έναν αδύναμο εταίρο δεν αξίζει. Κάποιος θα αναμένει πάντα (σε αυτήν την περίπτωση) ότι κάποιος άλλος θα ασκήσει με κάποιο τρόπο πιέσεις και όλες οι συμφωνίες και τα κοινά σχέδια θα καταστραφούν. Την ίδια ώρα ένας ισχυρός εταίρος δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν .

Τα πράγματα λοιπόν όσον αφορά αν θα πρέπει να ελπίζουμε στο ξανθό γένος είναι ξεκάθαρα και εκείνο που απομένει να κάνουμε είναι να αφήσουμε ως χώρα κατά μέρος τις ανιστόρητες αναλύσεις και να δούμε ως πολιτική ηγεσία και ως κοινωνία τι μπορούμε να κάνουμε για να βγάλουμε τη χώρα από τη λάσπη της οικονομικής κρίσης  και κοινωνικής παρακμής .

Και αυτό σημαίνει συγκεκριμένες συμπεριφορές και λειτουργίες τόσο από την πολιτική ηγεσία , όσο και από τους πολίτες . Το μεν πολιτικό σύστημα χρειάζεται να σκεφτεί εθνικά και να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις  στην εκπόνηση και κυρίως στην εφαρμογή ενός σχεδίου οικονομικής και παραγωγικής αναδιάρθρωσης  , κοινωνικής ανασυγκρότησης  που θα οδηγούν στην Εθνική ανόρθωση , οι δε πολίτες να καταλάβουμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να βγάλουμε την χώρα από τον βούρκο των οικονομικών , κοινωνικών και εθνικών αδιεξόδων .

Η χώρα και οι περιστάσεις  απαιτούν ένα  πολιτικό και κοινωνικό συμβόλαιο  με συναποφασισμένες  δράσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο που βέβαια θα πονέσουν αλλά μακροπρόθεσμα θα δώσουν ελπίδα και προοπτική στην χώρα και στις νέες γενιές που απογοητευμένες αφήνουν την χώρα αναζητώντας  καλύτερη τύχη σε  άλλες χώρες !!!

Έχουμε χρέος και ευθύνη απέναντι στην ιστορία και στο έθνος .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .