Η δυστυχία

18 Ιανουαρίου, 2016 18:05 Επιμέλεια: /

karalis baios site_DCE

‘’ Η τέχνη είναι το φως στο σκοτάδι!’’     ‘’Η σπουδαία τέχνη έρχεται από εκεί που δοκιμάζονται αξίες, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια!’’

Αι  Γουέι  Γουέι    διεθνώς αναγνωρισμένος  καλλιτέχνης της σύγχρονης  τέχνης και ανθρωπιστής.    Βρέθηκε στα  ελληνικά  νησιά για να νιώσει  τη δυστυχία αλλά και να θαυμάσει  την  γενναιόδωρη  ψυχή του κυνηγημένου Έλληνα  ανά τους αιώνες, διότι  γέννησε κάποτε το ‘’ΦΩΣ!’’

Το σύμπαν και ότι υπάρχει σε αυτό, μας καλεί  συνεχώς να το ακούσουμε , μας δοκιμάζει για να δει εάν ξαναβρούμε την ισορροπία μεταξύ δικαίου και αδίκου, μεταξύ ανθρωπιάς και καταστροφής! Στην  ανθρώπινη ιστορία μεγάλες  αυτοκρατορίες χάθηκαν όταν αυτό το δίκαιο και η ανθρωπιά  νικήθηκαν από το άδικο και το απάνθρωπο…..

Τα λόγια αυτά δεν τα λέω για να συνετίσω  κάποιον , τα λέω απλά διότι η ύπαρξή μας  έχει να κάνει με το τι κάνουμε  ‘’Εμείς’’ για τους ανθρώπους γύρω μας.

Υπερδυνάμεις του αρχαίου κόσμου που βρίσκονταν γύρω από την Μεσόγειο, μετά από  χιλιάδες χρόνια, φτάσανε  να ζούνε τη δυστυχία και την προσφυγιά και η μια να βοηθάει την άλλη, όπως κάνει και η πατρίδα μας .Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες της δυστυχίας στο σημερινό γίγνεσθαι, βρίσκεται ένα κράτος που λέγεται Τουρκία  και η οποία κερδίζει χρήματα από την δυστυχία των γειτόνων της .Τα σχόλια περιττεύουν !

Καινούργιες  υπερδυνάμεις  σε αυτόν τον πλανήτη σπέρνουν αυτούς τους πολέμους, με μόνο γνώμονα  το γρήγορο κέρδος , λησμονώντας την αιώνια   πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης  μέσα στο χρόνο και την παρακαταθήκη αυτής στην ανθρώπινη ιστορία.

Θα θυμηθώ τα λόγια του φιλόσοφου Ρωμαίου αυτοκράτορα  Μάρκου  Αυρήλιου , ΄΄ένας  χείμαρρος  είναι η ζωή  που  αυτό που πάει να φανεί, την επόμενη στιγμή  έχει ήδη χαθεί…΄΄

Σε  αυτόν  λοιπόν τον μικρό χείμαρρο, αξίζει τόση δυστυχία και τόσος πόνος?

Τα  τελευταία χρόνια , βλέποντας με μια άλλη ματιά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, πιστεύω  ότι είμαστε ένας  πλανήτης με κατώτερα΄΄ ανθρώπινα  όντα.΄΄

Στο αιώνιο  σύμπαν, σίγουρα δεν διεκδικούμε την μοναδικότητα  της ύπαρξής μας, θα ήταν άλλωστε και πολύ εγωιστικό από μέρος μας . Εάν θέλουμε όμως, να είμαστε ένας πλανήτης που θα έχει  μέλλον, θα πρέπει να σεβόμαστε ότι υπάρχει γύρω μας , διαφορετικά  το τέλος  μας  έρχεται όλο και πιο κοντά……..

Καραλής  Βάιος

 

Υ.Σ.  Επειδή ένα  από τα μεγαλύτερα αγαθά  σε  αυτή τη ζωή είναι η επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους γύρω σου , βρέθηκα σε μια συζήτηση με φίλους και καλό κρασί. Σε αυτή λοιπόν την κουβέντα  ο φίλος  Χρήστος, θυμήθηκε τα λόγια του πατέρα του ,ενός απλού και σκεπτόμενου ανθρώπου της επαρχίας  που του μίλησε για την ζωή. Του είπε λοιπόν ότι ένα ρυάκι είναι η πορεία του ανθρώπου που κυλά και χάνεται  από την μια στιγμή στην άλλη!  Καλούμαστε όλοι μας  να γίνουμε περισσότερο ΄΄ Άνθρωποι΄΄.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.