Η δημογραφική παγίδα της κρίσης !!! Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα δεν θα κατοικείται από Έλληνες

admin
admin
16 Οκτωβρίου 2016, 09:50

Μια σειρά από πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις σχετικά με την έκταση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας  αποκαλύπτει σχετική έρευνα , τα συμπεράσματα  της οποίας καταλήγουν  ότι  το 2050 ο πληθυσμός της χώρας υπολογίζεται ανάμεσα στα 10 εκατομμύρια(σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και τα 8,3 εκατομμύρια (στο πιο απαισιόδοξο) μειούμενος  για πρώτη φορά μεταπολεμικά .

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι νέοι κάτοικοι που γεννιούνται στη χώρα μας ή μεταναστεύουν σε αυτή από άλλες χώρες είναι λιγότεροι από τους κατοίκους που πεθαίνουν και από αυτούς που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός της εξακολουθεί να γερνάει.

Με βάση λοιπόν αυτά :

*Ο πληθυσμός της Ελλάδας στο μέλλον θα μειωθεί σημαντικά.

*Το 2050 ο πληθυσμός της χώρας υπολογίζεται ανάμεσα στα 10 με 8,3 εκατομμύρια .

*Η ελάττωση του πληθυσμού θα κυμανθεί από περίπου 800 χιλιάδες μέχρι 2,5 εκατομμύρια άτομα.

*Ο πληθυσμός της χώρας γερνάει σταθερά . Η διάμεση ηλικία, που ήταν 26 έτη το 1951, και που είναι 44 έτη σήμερα, αναμένεται να αυξηθεί κατά 5-8 έτη.

*Ο πληθυσμός των παιδιών σχολικής ηλικίας (από 3 μέχρι 17 ετών) θα μειωθεί από 1,6 εκ. σήμερα σε 1,4 εκ. (αισιόδοξο σενάριο) έως 1 εκ. (απαισιόδοξο σενάριο) το 2050, αφού πρώτα όμως πρώτα προηγηθεί μια έντονη διακύμανση τις δεκαετίες που θα μεσολαβήσουν.

*Ο εν δυνάμει οικονομικά ενεργός πληθυσμός (δηλαδή όλοι οι πολίτες ηλικίας 20-69 ετών που δυνητικά θα μπορούσαν να δουλέψουν) θα μειωθεί από 7 εκ. το 2015 σε 4,8-5,5 εκ.

*Ο πραγματικός οικονομικά ενεργός πληθυσμός θα μειωθεί από 4,7 εκ. το 2015 σε 3-3,7 εκ.

Αντίθετα με ό,τι δείχνει ο συγχρονικός δείκτης γονιμότητας, από το 1935 και μέχρι το 1975, καμία ελληνική γενιά δεν αναπληρώθηκε, ενώ από τη γενιά του 1956 και μετά ξεκίνησε μια προοδευτική μα απρόσκοπτη μείωση της γονιμότητας, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.  Η αύξηση του πληθυσμού στις τελευταίες δεκαετίες οφειλόταν αποκλειστικά στις κατά περιόδους μεταναστευτικές ροές και τη ραγδαία αύξηση του προσδόκιμου ζωής, το οποίο μέσα σε αυτό το διάστημα αυξήθηκε κατά 8 χρόνια για τους άντρες και κατά 10 χρόνια για τις γυναίκες» .

Τα αίτια :

Αξίζει να τονιστούν τα αίτια που δημιούργησαν το πρόβλημα : Πέραν όλων των άλλων , τα μηνύματα και τα πρότυπα που επικράτησαν στην κοινωνία μας όπως ο ατομισμός, ο εγωισμός, ο υλισμός, η φιλαυτία, ο υπερκαταναλωτισμός, η αστυφιλία, ο ανταγωνισμός, ο πανσεξουαλισμός, η φυγοπονία, η ατιμωρησία της ατιμίας, δημιούργησαν κλίμα αμφισβήτησης των παραδοσιακών αξιών της ελληνικής οικογένειας. Η επιπολαιότητα και η ευκαιριακή προσέγγιση σημαντικών ζητημάτων συνέβαλαν καθοριστικά και στην έξαρση των αμβλώσεων. Ανέτοιμοι, συναισθηματικά ευάλωτοι, ηθικά και οικονομικά ανοχύρωτοι, όλο και περισσότεροι νέοι προβαίνουν σε αμβλώσεις σα να πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας. Εκτιμάται ότι ο αριθμός τους ξεπερνά τις 300.000 κάθε χρόνο! Ουσιαστικά συντελείται μια σύγχρονη γενοκτονία του έθνους εν καιρώ ειρήνης,

Παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο (δημογραφικό) είχε γίνει αντιληπτό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και είχε αναληφθεί πρωτοβουλία εκπόνησης  ειδικής μελέτης (1992) για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, το πρόβλημα δε λύθηκε καθώς τα μέτρα που πάρθηκαν κρίθηκαν εκ του αποτελέσματος αποσπασματικά και αναποτελεσματικά αφού τελικά δε βοήθησαν στην αναγκαία και ουσιαστική ανάκαμψη  του δείκτη γεννητικότητας.

Τα τελευταία χρόνια η ασκούμενη πολιτική και η οριζόντια εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων, δίχως διάκριση για τις πολυμελείς οικογένειες, το θεσμό της οικογένειας και την ύπαιθρο χώρα, επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τους δημογραφικούς δείκτες. Ακόμα και διατάξεις του Συντάγματος που  θέτουν υπό την προστασία του κράτους το γάμο, την οικογένεια, την παιδική ηλικία και τις πολύτεκνες οικογένειες, δε γίνονται σεβαστές στο βαθμό που επιβάλλεται.

Κρίσιμα  ερωτήματα :

Με βάση λοιπόν αυτά τίθενται μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα :

_Υπάρχει ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο δράσης  αντιμετώπισης  του δημογραφικού προβλήματος;

_Υπάρχει πολιτική για την αύξηση των γεννήσεων στη χώρα;

_Ποιές πολιτικές και μέτρα  υπάρχουν υπέρ των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών;

_Πως αντιμετωπίζεται ηθικά και πρακτικά το τεράστιο πρόβλημα των αμβλώσεων στην πατρίδα μας, με γνώμονα τόσο την προστασία της υγείας των γυναικών από υπαρκτούς κινδύνους, όσο και την απώλεια χιλιάδων νέων αγέννητων Ελλήνων από την πατρίδα      μας;

_Υπάρχει πολιτική αντιμετώπισης  της ολοένα και ταχύτερης αλλοίωση της φυσιογνωμίας του έθνους που συντελείται με την έξαρση του φαινομένου των μεταναστευτικών ροών;

Συμπέρασμα :

Το συμπέρασμα είναι ότι η δημογραφική κρίση αποτελεί μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του έθνους η οποία με τον σχεδιασμό και την άσκηση πολιτικών θα πρέπει να απασφαλιστεί και εξουδετερωθεί. Γιατί αν δεν το  τιθασεύσουμε θα μας αφανίσει ως έθνος .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .