Η Δ.Ι.Σ. για το σύμφωνο συμβίωσης ( ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ)

admin
admin
25 Ιουνίου 2015, 13:24

Συνήλθε τήν Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με μόνο θέμα της προκλητικής δια νόμου ψήφισης από τη Βουλή του «Συμφώνου Συμβίωσης» ( Γάμος Ομοφυλοφίλων).

Η Δ.Ι.Σ. αντιδρώντας και επιθυμούσα να διαφυλάξει την ιερότητα του Γάμου για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλαδικής Εκκλησίας, εμμένει  και επικαιροποιεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Συνεδρίας της 17-10-2013 κατά την οποία επισημάνθη ότι: « … σύγχρονα  σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων –εναλλακτικές μορφές οικογενείας- για την Εκκλησία και την θεολογία της περί γάμου και οικογενείας συνιστούν «εκτροπές» του οικογενειακού θεσμού, όπως αυτός διαμορφώθηκε και λειτούργησε επι αιώνες στη ζωή του εκκλησιαστικού σώματος.

Ο γάμος και η οικογένεια , γεγονός κατ΄ εξοχήν εκκλησιαστικό και κοινωνικός θεσμός θεμελιώδους σημασίας, γίνεται, όλο και περισσότερο, ατομική υπόθεση που εντάσσεται στη σφαίρα του ιδιωτικού βίου.

Φαινόμενα-«εκτροπές» εξαιρετικά  επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων».

Η ανωτέρω Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας  θεωρείται σταθερή καί αμετάκλητη.

Διευκρινίζεται ότι αφετηρία των θέσεων της Εκκλησίας στο ανωτέρω ζήτημα είναι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, που είναι κέντρο της ορθόδοξης Θεολογίας, αλλά και θεμελιώδης αρχή στο ελληνικό Σύνταγμα. Από τον σεβασμό στην ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου απορρέει η απόρριψη οποιοδήποτε θεσμού-υποκατάστατου, όπως τό σύμφωνο συμβίωσης, με τον οποίο επιχειρείται ο υποβιβασμός της οικογενειακής ζωής στο επίπεδο των αστικών συναλλαγών, για την ανατροπή των οποίων αρκεί μία απλή αλλαγή γνώμης των συμβαλλομένων».

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .