Συζητείται την ερχόμενη Τρίτη στο Κ.Α.Σ το θέμα των αρμοδιοτήτων του αρχαιολογικού χώρου των Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
9 Απριλίου 2016, 12:47

Την είδηση μετέφερε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων κος Γκόγκος Γεώργιος , μιας και το θέμα είχε απασχολήσει έντονα την Τοπική Κοινωνία μετά από την πρόταση που είχε κάνει η 19η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και δη η προϊσταμένη κα Κρυσταλλία  Μαντζανά.

Πολλοί φορείς είχαν καταθέσει δικές τους προτάσεις όπου συζητήθηκαν στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2014. Ας μεταφέρουμε κάποιες από τις τότε τοποθετήσεις   :  «Το Δ.Σ. δεν είναι έτοιμο να αποφασίσει επί του τόσο σοβαρού θέματος των προτάσεων της 19ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων … , ποια είναι η αρμοδιότητα της εφορίας που λέει στο Δ.Σ. τι θα κάνει αναφορικά με τις δράσεις – δραστηριότητες εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μετεώρων , αναρωτήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Περιστέρα Χαρτοπούλου .
Την επισήμανση πως αν το Δ.Σ. δεν λάβει απόφαση εγκαίρως , τότε θα περάσουν οι προτάσεις της 19ης Εφορίας Αρχαιοτήτων , τόνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βύρων Μπουτίνας ο οποίος πρότεινε την κωδικοποίηση όλων των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τους τοπικούς φορείς .
«Ουδείς μας ρώτησε και στο παρελθόν , όταν ορίζονταν η αδόμητη ζώνη των Μετεώρων , αλλά το Δ.Σ. και οι τοπικοί φορείς μπορεί να βρουν κοινό τόπο στο σοβαρό αυτό θέμα …» , τόνισε ο δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου .
Τον σχηματισμό επιτροπής για την κατάθεση κοινής πρότασης δήμου και τοπικών φορέων στο θέμα πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Ευθύμιος Ζήκος . Αποφάσεις τώρα , γιατί οι εξελίξεις τρέχουν , ζήτησε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Γιάννης Κουρούπας .
Επίσης ο πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης ζήτησε να διαβαστεί η απόφαση που έλαβε το τοπικό συμβούλιο το οποίο ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ευχολόγιο .
Από την πλευρά των τοπικών φορέων ο Ηλίας Μαυραγάνης τόνισε πως 13 τοπικοί φορείς κατέθεσαν ενιαίο κείμενο και έπρεπε να ήταν ενημερωμένο το Δ.Σ.
Σε ότι αφορά τώρα την απόφαση το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την αναβολή του θέματος για λόγους ότι θα πρέπει το σώμα να ενημερωθεί επί του περιεχομένου των προτάσεων και να έρθει το θέμα εκ νέου με την παρουσία της διευθύντριας της 19ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κυρίας Μαντζανά , πράγμα που δεν έγινε ποτέ.
Να πούμε πως επί της απόφασης υπήρξαν αντιδράσεις από τους παρόντες εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Έτσι την ερχόμενη Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συζητήσει την πρόταση της 19ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων , αφού δεν υπάρχει πρόταση από τον Δήμο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .