Η απάντηση του Υπουργείου στην ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το νερό στο Μαυρέλι Καλαμπάκας

8 Ιουλίου, 2015 13:12 Επιμέλεια: /

mavreli

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας

Θέμα: Ακατάλληλο νερό στο χωριό Μαυρέλι Ν. Τρικάλων

Το οξυμένο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα οι κάτοικοι στο χωριό Μαυρέλι Ν. Τρικάλων.
Το λιγοστό νερό που υπάρχει από φράγμα που έγινε το 1976, είναι ακατάλληλο για χρήση και αυτό γιατί δεν περνάει από κανένα φίλτρο, το δε δίκτυο (δεξαμενές και σωληνώσεις) είναι παμπάλαιο και δεν συντηρήθηκε σχεδόν ποτέ κανονικά. Οι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται για πόσιμο και στη μαγειρική να χρησιμοποιούν το νερό από 2 βρύσες το οποίο θεωρείται επίσης κατάλληλο.
Να σημειώσουμε ότι από το 1984 με χρήματα των κατοίκων και της Κοινότητας (τότε) Μαυρελίου, έγινε γεώτρηση της οποίας το νερό πριν από λίγα χρόνια στέρεψε. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν υδρομετρητές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να (ξανά) πληρώνουν το νερό.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης της περιοχής του του Μαυρελίου Ν. Τρικάλων με πόσιμο, υγιεινό νερό.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης
Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου

«Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Γεώργιος Λαμπρούλης, κ. Αθανάσιος Βαρδαλής και κα Ελένη Γερασιμίδου, με θέμα «Ακατάλληλο νερό στο χωριό Μαυρέλι Ν. Τρικάλων», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε ότι εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για επενδύσεις (Σ.Α.Τ.Α.) έχει κατανεμηθεί στο Δήμο Καλαμπάκας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για το έτος 2014 το ποσό των 577.710 ευρώ και για το έτος 2015 έως σήμερα το ποσό των 172.270 ευρώ, για την κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ζητήσει στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 20721/19-06-2015 έγγραφο και από το Δήμο Καλαμπάκας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 20371/16-06-2015 έγγραφο και, μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία με νεότερο έγγραφό μας».

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.