Η ανικανότητα της Ε.Ε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό

11 Μαρτίου, 2016 07:54 Επιμέλεια: /

201502121940563267 (1)_DCE

Το ότι η Ε.Ε  είναι   μια αποστεωμένη  τεχνοκρατική γραφειοκρατία  που αδυνατεί να αντιληφθεί , να αναλύσει , να αποφασίσει και πολύ περισσότερο να δράσει , είναι γεγονός αναμφισβήτητο . Το προσφυγικό και οι παλινωδίες  της  απλώς ανέδειξαν  τις αδυναμίες του  συστήματος   .

Ωστόσο η διαχείριση του εν λόγου προβλήματος  παραμένει μια πρόκληση όχι για την ανίκανη ευρωπαϊκή  γραφειοκρατία  αλλά για το μέλλον  της  Ευρώπης .  Επιρρεπής  στην ξενοφοβία  η Ευρωπαϊκή κοινωνία  θα διολισθήσει σε ακραίες  επιλογές που θα φέρουν στην εξουσία  ακραίες πολιτικές εκφάνσεις και έτσι η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε καταστάσεις που θα την γυρίσουν  σε κοινωνικές  και  οικονομικές  συνθήκες που  στο παρελθόν αποτέλεσαν εκκολαπτήριο   φασισμού .

Η πορεία αν και δείχνει νομοτελειακή εντούτοις  μπορεί να ανατραπεί κάτι που βέβαια   απαιτεί  μια  άλλη πολιτική ηγεσία  , καθώς η σημερινή αποδεικνύεται  εξόχως ανίκανη να διαβλέψει τον Αρμαγεδώνα που έρχεται   όντας  παραδομένη  στις αγορές  και σε όσους την ελέγχουν , η οποία  αν και αναζητείται δεν υπάρχει .

Τα τραγελαφικά που συμβαίνουν  όπως η δήλωση του κ. Τούσκ που επαίνεσε τις χώρες των Βαλκανίων να κλείσουν του διάδρομο προς Ευρώπη αποτυπώνει ακριβέστατα το πρόβλημα που  έχει η Ε.Ε  .

Όλες αυτές οι σκέψεις και προβληματισμοί έχουν να κάνουν βέβαια με μια άλλη κουβέντα που πρέπει να γίνει για το μέλλον της  Ε.Ε αλλά το θέμα σήμερα , ιδιαίτερα για την Ελλάδα , είναι άλλο και έχει να κάνει με τις ορδές  των προσφύγων  που τεχνηέντως από πλευράς Τουρκίας προωθούνται μέσω της Ελλάδος στην καρδιά της Ευρώπης  . Η πολιτική τάξη της χώρας  πρέπει να καταλάβει ότι δεν πρέπει να επιτρέψει να  χρησιμοποιηθεί , λόγω και του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται , σε χώρα αποθήκευσης ψυχών . Ψυχών που ελπίζουν στο ανέλπιστο .

Η Ελλάδα έχει έναν ακόμη λόγο να αποφύγει να  χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη ψυχών καθώς έχουμε ανοιχτά εθνικά μέτωπα που αν δεν αντιμετωπιστούν ίσως οδηγήσουν σε εθνολογική αλλοίωση  , κοινωνική αποσύνθεση  που θα θέσει ντε φάκτο και ντεγιούρε θέματα εδαφικής ακεραιότητας .

Δυστυχώς  σ΄ αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή απουσιάζει η ισχυρή πολιτική ηγεσία να αντιμετωπίσει την διαμορφωθείσα κατάσταση με όρους εθνικού συμφέροντος . Αυτό είναι το τραγικότερο πρόβλημα της χώρας . Στην καμπή της ιστορίας να απουσιάζουν οι ηγέτες .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.