Η ανικανότητα της Ε.Ε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό

admin
admin
11 Μαρτίου 2016, 07:54

Το ότι η Ε.Ε  είναι   μια αποστεωμένη  τεχνοκρατική γραφειοκρατία  που αδυνατεί να αντιληφθεί , να αναλύσει , να αποφασίσει και πολύ περισσότερο να δράσει , είναι γεγονός αναμφισβήτητο . Το προσφυγικό και οι παλινωδίες  της  απλώς ανέδειξαν  τις αδυναμίες του  συστήματος   .

Ωστόσο η διαχείριση του εν λόγου προβλήματος  παραμένει μια πρόκληση όχι για την ανίκανη ευρωπαϊκή  γραφειοκρατία  αλλά για το μέλλον  της  Ευρώπης .  Επιρρεπής  στην ξενοφοβία  η Ευρωπαϊκή κοινωνία  θα διολισθήσει σε ακραίες  επιλογές που θα φέρουν στην εξουσία  ακραίες πολιτικές εκφάνσεις και έτσι η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε καταστάσεις που θα την γυρίσουν  σε κοινωνικές  και  οικονομικές  συνθήκες που  στο παρελθόν αποτέλεσαν εκκολαπτήριο   φασισμού .

Η πορεία αν και δείχνει νομοτελειακή εντούτοις  μπορεί να ανατραπεί κάτι που βέβαια   απαιτεί  μια  άλλη πολιτική ηγεσία  , καθώς η σημερινή αποδεικνύεται  εξόχως ανίκανη να διαβλέψει τον Αρμαγεδώνα που έρχεται   όντας  παραδομένη  στις αγορές  και σε όσους την ελέγχουν , η οποία  αν και αναζητείται δεν υπάρχει .

Τα τραγελαφικά που συμβαίνουν  όπως η δήλωση του κ. Τούσκ που επαίνεσε τις χώρες των Βαλκανίων να κλείσουν του διάδρομο προς Ευρώπη αποτυπώνει ακριβέστατα το πρόβλημα που  έχει η Ε.Ε  .

Όλες αυτές οι σκέψεις και προβληματισμοί έχουν να κάνουν βέβαια με μια άλλη κουβέντα που πρέπει να γίνει για το μέλλον της  Ε.Ε αλλά το θέμα σήμερα , ιδιαίτερα για την Ελλάδα , είναι άλλο και έχει να κάνει με τις ορδές  των προσφύγων  που τεχνηέντως από πλευράς Τουρκίας προωθούνται μέσω της Ελλάδος στην καρδιά της Ευρώπης  . Η πολιτική τάξη της χώρας  πρέπει να καταλάβει ότι δεν πρέπει να επιτρέψει να  χρησιμοποιηθεί , λόγω και του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται , σε χώρα αποθήκευσης ψυχών . Ψυχών που ελπίζουν στο ανέλπιστο .

Η Ελλάδα έχει έναν ακόμη λόγο να αποφύγει να  χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη ψυχών καθώς έχουμε ανοιχτά εθνικά μέτωπα που αν δεν αντιμετωπιστούν ίσως οδηγήσουν σε εθνολογική αλλοίωση  , κοινωνική αποσύνθεση  που θα θέσει ντε φάκτο και ντεγιούρε θέματα εδαφικής ακεραιότητας .

Δυστυχώς  σ΄ αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή απουσιάζει η ισχυρή πολιτική ηγεσία να αντιμετωπίσει την διαμορφωθείσα κατάσταση με όρους εθνικού συμφέροντος . Αυτό είναι το τραγικότερο πρόβλημα της χώρας . Στην καμπή της ιστορίας να απουσιάζουν οι ηγέτες .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .