Η άλυτη Ελληνική εξίσωση !!! «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν» (Θουκυδίδης)

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
30 Ιανουαρίου 2016, 08:23

Προσπαθώ να κατανοήσω την σημερινή Ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα έτσι όπως διαρθρώνεται και συμπεριφέρεται υπό το πρίσμα των δεδομένων που προέκυψαν από την κρίση  , δηλαδή  του  δημοσιονομικού εκτροχιασμού και του χρέους , του ηθικού ξεπεσμού και κοινωνικού ζόφου , της θεσμικής ανεπάρκειας και γενικότερα της παρακμιακής ακρισίας αλλά και της ανάγκης  μιας πολύπλευρης επανεκκίνησης της χώρας  στη βάση της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης , κοινωνικής ανάτασης και εθνικής αναγέννησης  μέσω του εργαλείου που αποδεχθήκαμε και συμφωνήσαμε με τους θεσμούς  και είναι το μνημόνιο .

Θλίβομαι ειλικρινά από το γεγονός ότι η συμπεριφορά τόσο του εγχώριου πολιτικού συστήματος , όσο και του εγχώριου κοινωνικού γίγνεσθαι , κινούνται μακράν των απαιτήσεων και προκλήσεων που επιτάσσουν οι περιστάσεις  για την έξοδο  της   ελληνικής οικονομίας   αλλά και της χώρας από την δύνη της κρίσης .

Και τα δύο αυτά επίπεδα συμπεριφέρονται λες και η χώρα βρίσκεται όχι υπό καθεστώς μνημονιακής επιτήρησης  και αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας , αλλά υπό καθεστώς δημοσιονομικού πλεονάσματος  και συσσώρευσης πλούτου  , αναπτυξιακής έκρηξης κ.λ.π , κάτι που επιτρέπει να ζητάμε διανομή του σε συντάξεις , μισθούς , φορολογικούς παραδείσους ,  κοινωνικό κράτος  και μια σειρά άλλα αιτήματα που θέτουν οι επί μέρους κοινωνικές ομάδες  .

Φεύ , και τα δύο συστήματα (πολιτικό , συνδικαλιστικό , κοινωνικό) , όντας ακόμα προσηλωμένα και προσκολλημένα  στην εποχή του παλαιοκομματισμού  και των πελατειακών αντιλήψεων και σχέσεων,  συμπεριφέρονται εγκληματικά ανεύθυνα ναρκοθετώντας  το μέλλον και την προοπτική της χώρας κάνοντας τα πάντα για να οδηγηθεί  στην καταστροφή που  φαντάζει ως νομοτέλεια καθώς κανένας απομηχανής Θεός δεν θα προκύψει την τελευταία στιγμή για να μας γλιτώσει .

Είναι τόσο μεγάλη η ανευθυνότητα  στη συμπεριφορά των  δύο συστημάτων που συναποτελούν το βάθρο επί του οποίου στηρίζεται η χώρα  , που δεν μας έχει συνετίσει ούτε το πάθημα του Καλοκαιριού , ούτε τώρα πάλι η επαναφορά των σεναρίων περί grexit που δεν είναι διόλου σενάρια αλλά μια πραγματικότητα απότοκη  της άλυτης Ελληνικής εξίσωσης .

Ποια είναι η άλυτη ελληνική εξίσωση ;

Ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική  και πολιτική επιτήρηση  και υπό το καθεστώς  συμπεφωνημένων υποχρεώσεων  μέσω του προγράμματος (μνημόνιο) . Ότι αυτό σημαίνει μια σειρά μέτρα  , θεσμικές αλλαγές και προσαρμογές που αγγίζουν οικονομικά , λειτουργικά άμεσα ή έμμεσα όλους τους πολίτες που καλούνται να συνεισφέρουν στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και εξορθολογισμού των οικονομικών της χώρας  , αλλά και αλλαγής συμπεριφορών , λειτουργιών και νοοτροπιών .

Εδώ παρεμβαίνει η ανεύθυνη συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος που αντί να τολμήσει να πει την αλήθεια και να αναλάβει τις ευθύνες , λειτουργεί με τις γνωστές παλαιοκομματικές αντιλήψεις και συμπεριφορές  του λαϊκισμού προσπαθώντας να αλιεύσει ψήφους και να βρει κοινωνικό  ακροατήριο αποδεχόμενο ως ορθό και δίκαιο οποιοδήποτε αίτημα θέτουν οι διάφορες κοινωνικές ομάδες  για την ικανοποίηση  των οποίων δεν φτάνει  ολόκληρος ο Προϋπολογισμός της Ε.Ε.

Από την άλλη μεριά  έχουμε τα εξής δεδομένα : Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων εννιά στους δέκα έλληνες δηλώνουν ετήσιο εισόδημα αρκετά χαμηλό , ένας στους τρείς δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 5 χιλ. ευρώ , οι επαγγελματίες δηλώνουν κατά μέσο όρο εισοδήματα 5 χιλ. ευρώ και οι αγρότες από 1000 έως 5χιλ. ευρώ . Σε ότι αφορά τώρα την φορολογική επιβάρυνση μεγάλη δεξαμενή φορολογικών εσόδων για το κράτος αποτελούν τα 5,3 εκ. μισθωτοί και συνταξιούχοι που δηλώνουν συνολικά 56,72 δις , έπονται οι 500 χιλ. επαγγελματίες με 1,34 δις. ευρώ  και ακολουθούν οι 431 χιλ. αγρότες με 1,3 δις ευρώ.

Επιπλέον οι αγρότες δεν θέλουν οι επιδοτήσεις  που λαμβάνουν να  αποτελούν εισόδημα και να  φορολογούνται , δεν θέλουν ελέγχους στο κατά πόσο αυτές συνδέονται  με παραγωγή , δεν θέλουν να λογίζονται επαγγελματίες  , δεν θέλουν  διασταύρωση των οικονομικών στοιχείων για να αποδειχθεί κατά πόσο είναι ειλικρινή  τα φορολογικά τους , δεν θέλουν να πληρώνουν  εισφορές στον ΟΓΑ , απαιτούν ο προϋπολογισμός , δηλαδή οι άλλες κοινωνικές ομάδες , να χρηματοδοτούν  το  έλλειμμα του οργανισμού που ανέρχεται σε ετήσια βάση περίπου στα 200εκ. ευρώ , το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων  ΟΓΑ  λαμβάνουν συντάξεις για τις οποίες δεν πλήρωσαν εισφορές , θέλουν επιδότηση πετρελαίου , θέλουν δωρεάν ασφάλεια , πρόνοια , περίθαλψη  και μια σειρά άλλα αιτήματα που επιβαρύνουν τα δημοσιονομικά .

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θέλουν και αυτοί με την σειρά  τους να διατηρηθούν οι υψηλές συντάξεις , να διατηρηθούν οι προκλητικές ανισότητες στο σύστημα , δηλαδή οι τρείς και τέσσερεις συντάξεις , οι συντάξεις 2,5, και 3,5 χιλ ευρώ , να μην συνυπολογίζεται στα φορολογικά το οικογενειακό εισόδημα και οι πρόσοδοι από άλλες πηγές , να μην γίνονται διασταυρώσεις   και μια σειρά άλλα ζητήματα αυτονόητα σε κάθε ευνομούμενη χώρα και κράτος  .

Οι επαγγελματίες   ζητούν φορολογικούς παραδείσους  , χαμηλές  εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία , δάνεια κίνησης , επιδοτήσεις απασχόλησης προσωπικού , μισθούς υπαλλήλων στα επίπεδα Βουλγαρίας .  Ανάλογες είναι οι απαιτήσεις και των άλλων παραγωγικών και κοινωνικών τάξεων της χώρας που διαμορφώνουν την εγχώρια πραγματικότητα και που το πολιτικό σύστημα εναγκαλίζεται ως αντιπολίτευση  και δεν τολμά να θίξει ως κυβέρνηση .

Αυτήν είναι η άλυτη Ελληνική εξίσωση που θα μας στείλει στην καταστροφή εάν συνεχίσουμε  έτσι χωρίς  σχέδιο , χωρίς πρόγραμμα , χωρίς προσπάθεια αγωνιώντας  για την ευζωία μας  που ζητάμε να μας την εξασφαλίζουν τα δανεικά  των Ευρωπαίων !!!

Η εξίσωση πρέπει να λυθεί και θα λυθεί από όλους τους Έλληνες μαζί , με κοινή και κοπιώδη προσπάθεια , με σχέδιο . Αν δε το κάνουμε θα έχουμε να απολογηθούμε απέναντι στην ιστορία !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .