Οι αφανείς σκαπανείς

4 Οκτωβρίου, 2016 08:03 Επιμέλεια: /

theopetra-moyseio-egkainia-7

Όσο αλήθεια είναι ότι  στην κυρία Κυπαρίσση – Αποστολίκα οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της ανασκαφικής δουλειάς στο σπήλαιο της Θεόπετρας  τα ευρήματα της οποίας αποκάλυψαν  κατοίκηση ανθρώπου την περίοδο της Παλαιολιθικής 130 χιλιάδων  χρόνων  πίσω , άλλο τόσο  αλήθεια είναι ότι ο γνωστός Τρικαλινός αρχαιολόγος Γεώργιος Η.  Ζιάκας ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε και θα λέγαμε ανακάλυψε την σπουδαιότητα του σπηλαίου Θεόπετρας . Μάλιστα από έγγραφο που περιήλθε εις γνώση μας γίνεται αναφορά στην σπουδαιότητα της ανακάλυψης του σπηλαίου . Πρόκειται  για έγγραφο της εν Βόλο εδρεύουσας ΙΒ’  Αρχαιολογικής Περιφέρειας που εστάλη προς τον τότε Επιμελητή Αρχαιοτήτων Τρικάλων Γ. Ζιάκα στις 19 Ιουνίου 1968 .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
 • ΟΧΙάς

  Για την Ιστορία:
  Η πρώτη προβολή του σπηλαίου έγινε στον τουριστικό οδηγό “Πίνδος Μετέωρα Αχελώος Χάσια» στις σελίδες 35-43 με κείμενα της κυρίας Κυπαρίση και φωτογραφίες των ευρημάτων.
  Επίσης προβάλετε στο ντοκιμαντέρ «ΠΙΝΔΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΟΔΙΠΟΡΙΚΟ» του 1995 το παρουσιάζει η κυρία Κυπαρίση
  Το κτίριο όπου στεγάζετε το Κέντρο τεκμηρίωσης σπηλαίο Θεόπετρας, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του από το πρόγραμμα LEADER + με το ποσό των 126.715,00 ευρώ (χρηματοδότηση 100%) για να λειτουργίσει ως Εκθετήριο συλλογής λαογραφικού υλικού.
  Το αρχικό κτήριο παραχωρήθηκε από τον αγροτικό συνεταιρισμό Θεόπετρας.
  Τώρα το ποιοι άλλαξαν φανέλα και ποιοι έκοψαν κορδέλα ας το κρίνει ο κόσμος

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.