Γράφει αναγνώστης – Διάβα, είδαμε φως, περιμένουμε την Ανάσταση

3 Ιουνίου, 2016 09:00 Επιμέλεια: /

2

Νέα δεδομένα δημιουργήθηκαν με την αρχή του καλοκαιριού. Μπορεί να μην έχει αποκατασταθεί το θέμα με τη γέφυρα στη Διάβα Καλαμπάκας αλλά νέα διάβαση μπήκε από χθες το βράδυ σε λειτουργία.

Ο καιρός πέρασε. Το ίδιο και ο χρόνος. Κάτι τέτοιο δοκίμαζε την υπομονή όλων των κατοίκων των χωριών πέρα από τη Διάβα που είναι πολλά και επλήγησαν από την πτώση της γέφυρας (ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημιές) όσο και τους Διαβίτες. Και καθώς το καλοκαίρι ερχόταν, μία τέτοια κατάσταση αν συνεχιζόταν θα είχε περαιτέρω οικονομικές συνέπειες.

Έτσι από προχθές το βράδυ είδαμε φως! Μία νέα διάβαση μέσα από το ποτάμι δίνει ασφάλεια και σιγουριά στους οδηγούς από και προς την Καλαμπάκα, καθώς το νερό πέφτει σιγά σιγά και οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με ασφάλεια μέχρι να αποκατασταθεί η γέφυρα.

Είναι γεγονός ότι με το πρώτο φως της ημέρας η ψυχολογία άρχισε να αλλάζει και το γεγονός της νέας διάβασης άρχισε να διευκολύνει τους περαστικούς. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι τοπικοί επιχειρηματίες της Διάβας παρατήρησαν μία μεγάλη κίνηση, η οποία με τον καιρό θα αυξάνεται. Οι ίδιοι είδαν ύστερα από καιρό φίλους και πελάτες που είχαν να έρθουν στη Διάβα πριν από την πτώση της γέφυρας. Η κίνηση πραγματικά εντυπωσιάζει και ενθαρρύνει μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας. Μία προσωρινή σωτηρία για όλα τα ορεινά χωριά και τους Διαβίτες, αλλά σωτηρία.

Το σίγουρο είναι πως όσοι πλέον διέρχονται μέσα από το ποτάμι αισθάνονται την ιστορία να επαναλαμβάνεται καθώς δεν ήταν μόνο οι Ισραηλίτες που πέρασαν από την Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και οι Διαβίτες και όσοι πλέον μετακινούνται από και προς….

 

Ηρακλής Φίλιος

Διαβίτης

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.