Γιορτάζει Μεγάλο Μετέωρο και Ρουσάνου όπως και το Κουκουφλί Ασπροποτάμου

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Αυγούστου 2015, 08:06

Στις έξι Αυγούστου η Εκκλησία εορτάζει το θείο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, που έγινε μερικές εβδομάδες πριν από το εκούσιο Πάθος και την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου.

Σύμφωνα με τους ιερούς Πατέρες της Εκκλησίας, ιδίως δε κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, η Μεταμόρφωση έγινε προς ενίσχυση των Μαθητών και στερέωση της πίστης των προς Αυτόν, αφού θα Τον έβλεπαν να υποβάλλεται σε φρικτά πάθη και να πεθαίνει επί του Σταυρού. Έτσι, τους διαφύλαξε από την απελπισία, διότι τα πάθη και ο θάνατός ήταν πράγματα ορατά και επώδυνα, ενώ τα αγαθά, που τους υποσχόταν, πράγματα ελπίδας. Αφού, λοιπόν, τα «άπαντα … της φρικτής οικονομίας τελέσας θεοπρεπώς», παρέλαβε τους προκρίτους των Αποστόλων, Πέτρο, Ιωάννη και Ιάκωβο, και ανέβηκε μαζί τους στο όρος Θαβώρ, όπου «μυστικώς της Τριάδος τον τύπον υποδείκνυσι», σύμφωνα με τον υμνογράφο της εορτής.

Γιορτάζουν δύο Μοναστήρια των Μετεώρων και συγκεκριμένα η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Μεγάλου Μετεώρου και η Ιερά Μονή Ρουσάνου  το καθολικό του οποίου είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού .

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν πανηγυρικό εσπερινό σήμερα το απόγευμα ενώ αύριο κυριόνυμη ημέρα της εορτής θα πραγματοποιηθεί ο όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Κουκουφλί   Ασπροποτάμου

Και εφέτος με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Σταγών και Μετεώρων κ. κ. Σεραφείμ, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015, θα εορταστεί η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στη θέση Κουκουφλί Ασπροποτάμου όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Καλαμπάκας.

Σήμερα  Τετάρτη 5 Αυγούστου το απόγευμα και ώρα 7 η απογευματινή θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού.

Αύριο  Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 7 πρωινή θα αρχίσει ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .