Γιάννης Μπουτίνας: Στόχος ο εσωτερικός τουρισμός

admin
admin
13 Μαΐου 2020, 09:57

Με τον τουρισμό να περπατά φέτος σε τεντωμένο σχοινί, καθώς ουδείς γνωρίζει πως θα κυλήσει το διάστημα που έρχεται, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπονεί για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ένα σχέδιο, σε μια προσπάθεια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σώσει, ό,τι μπορεί να σωθεί. .

«Η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη και θα είναι η χειρότερη περίοδος των τελευταίων 30 ετών. Είναι μια περίοδος κατά την οποία ξεκινάμε από το μηδέν και δεν υπάρχουν συγκρίσιμα μεγέθη. Ότι καταφέρουμε να κάνουμε ταμείο, θα είναι ένα κέρδος» ανέφερε στην τηλεόραση «10» και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Μπουτίνας.

Όπως είπε « καλό θα είναι να συγκρίνουμε τη χρονιά αυτή με το κομμάτι που θα πάρουμε παγκοσμίως, σε ευρωπαϊκό κ.ο.κ. Πέρυσι, ο κύκλος εργασιών έκλεισε με 23 δις, φέτος θα είμαστε ικανοποιημένοι, εάν φτάσουμε τα 3 με 5 δις ευρώ».

Όλο αυτό το διάστημα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήρθε σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΟΤ, ώστε να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες και να καταθέσει προτάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτίνα για αυτό το λόγο έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο εξπρές- προβολής ώστε να βοηθήσει στην νέα πραγματικότητα που είναι μπροστά μας. «Στόχος μας να έρθει όλο και περισσότερος κόσμος» σημείωσε με έμφαση.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου και θα είναι εξπρές (των 40 ημερών) και θα στοχεύσει στον εσωτερικό τουρισμό στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει τουριστική περίοδος τους καλοκαιρινούς μήνες.

tv10.gr

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .