Γιάννης Μπουτίνας – Καταυλισμός προσφύγων στα Μετέωρα

16 Μαΐου, 2016 11:21 Επιμέλεια: /

13124754_1753722071572747_5606235181230278970_n

Στο άκουσμα της είδησης περί καταυλισμού προσφύγων εντός της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων ,ειλικρινά θλίβομαι αλλά και εξοργίζομαι .

Γι αυτούς που δεν γνωρίζουν ή μάλλον  επιλεκτικά ξεχνούν , τα Μετέωρα είναι το μεγαλύτερο κέντρο της Ορθοδοξίας στη χώρα μας , ελεύθερο σε προσκυνητές και είναι επίσης εγγεγραμμένο στα μνημεία της UNESCO

Τα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιο Όρος συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες. Οι στυλοβάτες Mοναχοί και Mοναχές των Iερών Μονών συνεχίζουν στο πέρασμα του χρόνου την αδιάλειπτη συμβολή τους  στην διατήρηση και ανάδειξη όλου αυτού του θρησκευτικού μεγαλείου ,χωρίς φυσικά να ενοχλούν κανένα .

Από την άλλη , τα Μετέωρα επισκέπτονται καθημερινά σε ετήσια βάση πλήθος αλλοδαπών ή ημεδαπών τουριστών για το μοναδικό γεωλογικό και το θρησκευτικό φαινόμενο .

– Από αυτά και μόνο θεωρείται αδιανόητο να εγκατασταθούν πρόσφυγες στο κατώφλι αυτού του Πέτρινου Δάσους για τους εξής λόγους :

  1. Υποβαθμίζεται το μνημείο ως τόπος επίσκεψης και είναι θέμα χρόνου να το απεντάξουν όλοι οι tour operators από το πρόγραμμα τους .Άλλωστε η διοίκηση του Υπουργείου Τουρισμού κατά καιρούς είχε εναντιωθεί για την εγκατάσταση προσφύγων σε σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος . Αναμένουμε άμεσα να πάρει θέση και η διοίκηση του Υπουργείου Τουρισμού για το θέμα αυτό !!!
  2. Τα Μετέωρα αποτελούν επίσης σημαντικό σημείο αναφοράς του ΕΟΤ και προβάλλονται σε όλη την διαφημιστική καμπάνια της χώρας μας ,στο εξωτερικό . Ας μην χαλάσει αυτή η μοναδική εικόνα !!!
  3. Από πλευράς της θρησκείας , θα αποτελέσει έμμεσο προσηλυτισμό όταν εγκαθίστανται μουσουλμάνοι στην ευρύτερη περιοχή μοναδικού μνημείου του Χριστιανισμού . Συνταγματικά προβλέπεται η ανεξιθρησκεία των πολιτών αλλά είναι αντισυνταγματικό ο προσηλυτισμός αυτών !!!
  4. Οι πρόσφυγες ήρθαν και θα μείνουν για αρκετά χρόνια .Θα αποκτήσουν και δικαιώματα , θα αλλοιώσουν τον πληθυσμό μας , θα χρειαστούν και χώρους προσευχής .Φανταστείτε προσεχώς κι ένα τζαμί δίπλα στις Ιερές Μονές των Μετεώρων !!!
  5. Δεν μπορεί για τους πολίτες αυτού του τόπου να ισχύει ο «ιερός χώρος» και η απαγόρευση δόμησης εντός αυτού και να δίδεται ειδική άδεια σε ιδιώτη οικοπεδούχο ,ώστε να μισθώσει την ιδιοκτησία του για να στεγάζονται χιλιάδες πρόσφυγες δίπλα στα Μετέωρα ,με κάθε επακόλουθο !!!

 

Δηλώνω την αντίδραση μου στην ενέργεια αυτή και καλώ όλους τους συμπολίτες μας και τους φορείς στη  εναντίωση της δράσης αυτής !!!

 

 Με τιμή

                                                  Ιωάννης Μπουτίνας

                                      Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού  

                                                    Περιφ. Θεσσαλίας

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.