Για τραπεζοκαθίσματα και σκουπίδια συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο – Αιχμές και υπονοούμενα – Όλα όσα συζητήθηκαν

admin
admin
19 Ιουνίου 2015, 19:30

Με δυο θέματα που «καίνε»  , λήψη απόφασης για την παράταση των συμβάσεων αποκομιδής απορριμμάτων  και καθορισμός χώρων τραπεζοκαθισμάτων ,συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο  σίγουρα στη  «σκιά» της άφιξης των αρχηγών Πολιτικών κομμάτων (Σαμαράς , Παπανδρέου , Κουτσιούμπας ) , της επίσκεψης του Ρώσου πρέσβη και των συναντήσεων που έλαβαν χώρα , αλλά και του γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης στον  Α.Σ «ΜΕΤΕΩΡΑ» .

Με την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος του σώματος Πολυζώης Χαλατσάκης έδωσε τον λόγο  στον δήμαρχο που ανέγνωσε τα θέματα που πρότεινε για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης  τα οποία  και εγκρίθηκαν ομόφωνα .

Σε ότι αφορά την τροποποίηση του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2015 και αφορά την ανακατανομή   χρημάτων από κωδικό σε κωδικό που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τους Χαρτοπούλου και Κεραμίδα να καταψηφίζουν την πρόταση του αρμόδιου Αντιδημάρχου .

Παράταση συμβάσεων αποκομιδής απορριμμάτων

Στο θέμα της παράτασης των συμβάσεων αποκομιδής απορριμμάτων ο δήμαρχος ζήτησε να ψηφιστεί λόγω της εκκρεμότητας των νέων δημοπρασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν αναδείχθηκε  ακόμα ο ανάδοχος  του έργου που φυσικά παραχωρεί την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες σε όλες πλέον τις δημοτικές ενότητες του δήμου .

Επί του θέματος η κυρία Χαρτοπούλου τόνισε ότι δεν αντιλαμβάνεται την πρεμούρα της δημοτικής αρχής να προβεί στην  ανάθεση  σε ιδιώτες όταν η Κυβέρνηση προχωρεί σε ρύθμιση του θέματος ενώ και  από την πλευρά του  ο κ. Κεραμίδας τόνισε ότι  δεν ψηφίζει την πρόταση της δημοτικής αρχής .

Τραπεζοκαθίσματα

Στο επίμαχο θέμα , αυτό της παραχώρησης χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων , ο δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής δεν είναι να κλείσει επιχειρήσεις αλλά να  τους βοηθήσει  δίνοντας συγκεκριμένη ταυτότητα και προδιαγραφές  στην πόλη . Ο δήμαρχος ζήτησε την βοήθεια όλων των επαγγελματιών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ώστε να βρεθεί η κοινή συνισταμένη και να λειτουργήσει η πόλη .

«Η ανάπτυξη  δεν θα έρθει με την μιζέρια» , κατέληξε ο δήμαρχος .

Από την πλευρά του ο κ. Μπουφίδης  είπε ότι δεν βλέπει καμία  αλλαγή , ούτε καμία καλυτέρευση στο θέμα αυτό   τονίζοντας πως δεν βλέπει να υπάρχει πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή να λύσει το θέμα . «Να δώσουμε κάποια ανοχή αλλά να μην επιτρέψουμε την ασυδοσία, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουφίδης .

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σακελλαρίου τόνισε ότι δεν κατανοεί ότι το δημοτικό συμβούλιο συζητά μόνο το θέμα παραχώρησης χώρου στις πλατείες και όχι και στα πεζοδρόμια υπογραμμίζοντας  πως δεν εφαρμόζεται  ο κανονισμός  με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ,  προς στιγμή ,  αντιπαράθεση με τον δήμαρχο ο οποίος άσκησε κριτική στον κ. Σακελλαρίου για την απουσία  πολιτικής και ενεργειών επί της  θητείας  του .

Ο κ. Σακελλαρίου παρεμβαίνοντας τόνισε πως το εμβαδόν των πλατειών που ανέγνωσε ο πρόεδρος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα με αποτέλεσμα να παραβιάζεται ο κανονισμός που ψήφισε το δ.σ ενώ ο κ. Μπουφίδης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του σώματος  προειδοποίησε  πως  ο δήμος θα βρεθεί σε δύσκολη θέση μελλοντικά .

Η κυρία Χαρτοπούλου τόνισε πως δεν γίνεται συνέχεια να μιλάμε για το ίδιο θέμα και πως δεν γίνεται να τα πάμε με όλους καλά.

Κλείνοντας ο κ. Σινάνης είπε πως εμείς παίρνουμε μια πολιτική απόφαση και αν αδικούμε κάποιον ένα μέτρο ή  δίνουμε σε κάποιον παραπάνω ένα μέτρο δεν χάλασε ο κόσμος και αν κάνουμε λάθος είμαστε εδώ για να το αλλάξουμε.

Τελικώς η πρόταση που πρότεινε η Δημοτική Αρχή διαβάζοντας  τα μέτρα που θα δώσουν στα καταστήματα για τραπεζοκαθίσματα ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Δείτε σε επανάληψη τη συνεδρίαση που μετέδωσε ζωντανά η webTV του stagonnews!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .