Για τις εξελίξεις στην Ειδική Αγωγη

7 Φεβρουαρίου, 2017 08:00 Επιμέλεια: /

IMG_20170238_061431

Στο μπλόκο των αγροτών στον κόμβο τηςΝίκαιας βρέθηκε την Κυριακή, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν φτωχοί αγρότες.

O Σύλλογος Γυναικών Ν.Τρικάλων  μελος της Ο.Γ.Ε. έδωσε δυναμικά το παρόν ενώνοντας τη φωνή του με Την πολυμελή αντιπροσωπεία, των συλλόγων της θεσσαλιας αλλά και της Αττικής.

Καλωσορίζοντας τις γυναίκες στο μπλόκο, οΡίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας υπενθύμισε πως οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται για 11η μέρα στο μετερίζι του αγώνα τους στη Νίκαια. Εξήγησε πως ο αγώνας τους είναι δύσκολος αλλά δίκαιος, γίνεται με αιτήματα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Πρόκειται για αιτήματα όπως το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση και το αφορολόγητο όριο, που αφορούν εξάλλου κάθε λαϊκή οικογένεια.

«Έχουμε συναντηθεί ξανά στους δρόμους του αγώνα» τόνισε προσθέτοντας «πιστεύουμε ότι με αυτή την Κοινωνική Συμμαχία μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους. Δε θέλουμε να κλείσουμε αλλά να ανοίξουμε δρόμους για τη ζωή μας, για τη ζωή των παιδιών μας».

Τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών χαιρέτισε η αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη. Τόνισε πως ΕΕ και κυβερνήσεις θέλουν να ξεκληρίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες σε όφελος των μεγαλοαγροτών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη γυναίκα αγρότισσα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: το γεγονός ότι είναι ανασφάλιστη, ότι η σύνταξη γίνεται για αυτήν άπιαστο όνειρο, ότι αναγκάζεται να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά της χωρίς παιδικούς σταθμούς και σχολεία, με ανεπαρκείς δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες υγείας.

Κάλεσε αυτές τις γυναίκες να κλείσουν τα αυτιά τους στις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης, πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα δουν άσπρη μέρα, να οργανωθούν στους συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ, στους αγροτικούς συλλόγους. «Μαζί μπορούμε να στήσουμε ισχυρό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Η ΟΓΕ μαζί με τους αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας συμμετείχε στο συνβολικό αποκλεισμό των Τεμπων.

 

Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της Ο.Γ.Ε.

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.