Για την συγχώνευση τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης με Αστυνομικά Τμήματα – Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Καλαμπάκα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
6 Ιουλίου 2016, 18:22

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Καλαμπάκα , με αντικείμενο την Συνοριοφύλαξη της Χώρας .

Στην συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Ομοσπονδίας  Συνοριοφύλαξης  Ελλάδος κκ. Χαρέλας Παναγιώτης , Μουστακίδης Ισαάκ και Αμοιρίδης Στυλιανός ( Πρόεδρος , Αντιπρόεδρος και Ταμίας αντίστοιχα ) με τους Τάτσιο Απόστολο και Κεραμά Απόστολο ( Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Ένωσης Τρικάλων).

Την συνάντηση απασχόλησε το σοβαρό θέμα που αφορά την αναδιοργάνωση και δη την συγχώνευση σε πολλές περιπτώσεις Τμημάτων Φύλαξης με Αστυνομικά Τμήματα. Τέτοια είναι η περίπτωση του Τμήματος Παράνομης Μετανάστευσης Ν. Τρικάλων που υπάρχουν σκέψεις να συγχωνευτεί με το Α.Τ. Καλαμπάκας.

Η συζήτηση περιελάμβανε τις θέσεις του αρμόδιου Υπουργείου πάντα σε αντιπαραβολή με τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

Η υλοποίηση ενσωμάτωσης έχει προγραμματιστεί να  πραγματοποιηθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο . Ο τρόπος και η κατανομή θα γίνει με Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει και τις νέες Αρμοδιότητες.

Αναλύθηκε από τους παρευρισκόμενους η συνεισφορά των Τμημάτων Συνοριοφύλαξης , τα προβλήματα των Τοπικών Ενώσεων  και κατά πόσο μπορεί η Ομοσπονδία να συμβάλει για την καλύτερη λειτουργία τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ταβέρνα Βαβίτσας στο Καστράκι και παρόμοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στην Καρδίτσα.

Μεταξύ άλλων σκοπός της Ομοσπονδίας είναι  η συνένωση όλων των σωματείων των εργαζομένων στην Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομεταναστών ή όπως αλλιώς µετονοµαστεί στο µμέλλον, που υπάγεται στο Υπουργείο Δηµοσίας Τάξεως και η ενιαία εκπροσώπησή της.  Η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονοµικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών συµφερόντων και δικαιωµάτων των Συνοριακών φυλάκων. Η προάσπιση της ανεξαρτησίας του συνδικαλιστικού κινήµατος. Η ανάπτυξη αλληλεγγύης ανάµεσα στους εργαζόµενους, παράλληλα µε τη συνεχή αναβάθµιση του συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος για ένα μαζικό συνδικαλιστικό κίνηµα. Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αγώνες όλων των εργαζομένων. Η συμβολή στη διαφύλαξη και προαγωγή των δημοκρατικών θεσµών της χώρας. Η συμβολή στη βελτίωση της εργατικής, κοινωνικής και συνδικαλιστικής νοµοθεσίας. Η προστασία των εργαζομένων από παραβιάσεις Νόµων και κανονισµών από διάφορα επίπεδα Διοίκησης. Η πάλη για τη Δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο και την ειρήνη. Η Ομοσπονδία, βασιζόµενη επί των αρχών του συνδικαλιστικού κινήµατος, ασφαλίζει την πλήρη αυτονομία και ελευθερία των σωματείων – ενώσεων µελών της κ. άλλων…

sinoriofilakes (2) sinoriofilakes (3) sinoriofilakes (4) sinoriofilakes (5)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .