Για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών Παλεύουμε ενάντια στις εξαρτήσεις!

26 Ιουνίου, 2015 13:05 Επιμέλεια: /

narkwtika-stop

Νέα  γυναίκα.

H Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων που είναι μέλος της, σε καλεί να υψώσουμε τείχος απέναντι στο φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και στην προσπάθεια νομιμοποίησης της «ναρκωκουλτούρας», από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Σήμερα τα ποσοστά των εξαρτημένων γυναικών –κυρίως των νέων γυναικών, των μαθητριών και των κοριτσιών που είναι στην εφηβεία– αυξάνονται δραματικά. Η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας καταφεύγει όλο και πιο συχνά στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, εξαιτίας της ανασφάλειας που νιώθει λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και της διπλής καταπίεσης που βιώνει μέσα στην εκμεταλλευτική κοινωνία.

Όμως η χρήση των ναρκωτικών και συνολικά η τοξικοεξάρτηση δεν είναι «ελεύθερη επιλογή», όπως προσπαθούν να σε πείσουν.

·         Είναι υποταγή στη μιζέρια και παραίτηση από τη ζωή.

·         «Βολεύει» την  Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις που μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό.

·         «Βολεύει» τους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν τεράστια οικονομικά κέρδη από την αύξηση της τοξικοεξάρτησης.

Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ δε διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στη ζωή! Ο σύλλογός μας και οι ομάδες της ΟΓΕ στο Νομό μας καταδικάζουν τον οικονομικό στραγγαλισμό των δομών πρόληψης και των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης:

·         Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

·         Δεν αποδεχόμαστε το διαχωρισμό τους σε «σκληρά» και «μαλακά».

·         Θεωρούμε ότι η τοξικομανία είναι κοινωνικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

·         Δεν αποδεχόμαστε την ιατρικοποίηση και ψυχιατρικοποίηση του προβλήματος.

·          Απορρίπτουμε κάθε ανάμιξη των επιχειρήσεων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τομέα αυτό.

Παλεύουμε για τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα που θα παρέχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, επανένταξης, έρευνας, με εξειδίκευση στις ανάγκες του γυναικείου φύλου.

 

Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις

είναι αγώνας για τη ζωή που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ )

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.