Για την αποχέτευση του Συνοικισμού Κορομηλιάς : Αναφορά – καταγγελία των κατοίκων της Διάβας στο τμήμα υγιεινής

1 Ιουνίου, 2015 21:55 Επιμέλεια: /

DSCF0099_DCE

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα  σύνδεσης  του  μη λειτουργούντα βιολογικού καθαρισμού  του  οικισμού της Κορομηλιάς με το δίκτυο ακαθάρτων του δήμου Καλαμπάκας  καθώς οι κάτοικοι  , μέσω της άτυπης επιτροπής αγώνα που έχουν συγκροτήσει  , προχωρούν σε καταγγελία προς το τμήμα υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων εκφράζοντας την ανησυχία  τους για την ποιότητα του νερού των πηγών από τις οποίες υδρεύεται η Διάβα καθώς , όπως τονίζουν , ο κεντρικός αγωγός που συγκεντρώνει τα βορθολήμματα  της Κορομηλιάς  οδηγούνται στην βουνοπλαγιά του Κόζιακα στην περιοχή όπου πηγάζουν οι πηγές της Διάβας .

Οι κάτοικοι  με βάση το έγγραφο που υπογράφουν κάνουν έκκληση στον Δήμο Καλαμπάκας αλλά και σε κάθε αρμόδιο  φορέα  να προβούν σε όλες τις ενέργειες ώστε  να υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό και να προστατευτούν οι πηγές της Διάβας από μόλυνση λόγω των βοθρολημμάτων του οικισμού της Κορομηλιάς .

Το θέμα ετέθη και στην λαϊκή συνέλευση των κατοίκων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και την οποία κάλεσε ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης με θέμα την σύνδεση των οικιών με το δίκτυο ακαθάρτων του δήμου από την οποία και ζήτησε εξουσιοδότηση προκειμένου , όπως είπε , να χειρισθεί το θέμα  ερχόμενος σε επαφή με το συμβούλιο του Συνδέσμου Παραθεριστών  Κορομηλιάς ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα .

Ο κ. Σινάνης έλαβε την εξουσιοδότηση που ζήτησε και έτσι ξεκινά επαφές εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα .

Αναλυτικά η καταγγελία:

ΘΕΜΑ: Καταγγελία των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Διάβας του Δήμου Καλαμπάκας

Οι κάτοικοι ΔΙΑΒΑΣ εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον οικισμό (90 περίπου κατοικίες) Κορομηλιάς. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον αγωγό αποχέτευσης που περνάει από το κέντρο του οικισμού μαζεύοντας όλα τα λήμματα μαζί με τα βοθρολήμματα. Η κατάληξη αυτού του αγωγού είναι οι πεντακάθαρες και πανέμορφες βουνοπλαγιές του Κόζιακα, με αποτέλεσμα την ολοφάνερη μόλυνση του περιβάλλοντος, την πολύ πιθανή μόλυνση των υπογείων υδάτων του Κόζιακα και κατ” επέκταση των πηγών που υδροδοτείται το χωριό μας, η ΔΙΑΒΑ, και κατά συνέπεια τη μόλυνση όλου του δικτύου ύδρευσης.

Ζητούμε άμεση λύση αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος που έχει σχέση με την υγεία των κατοίκων ενός ολόκληρου χωριού. Επίσης επιθυμούμε την άμεση παρέμβαση σας σήμερα γιατί αύριο ίσως θα είναι πολύ αργά για τη μόλυνση των υπογείων υδάτων.

Τέλος επιθυμούμε την άμεση σύνδεση του αγωγού Κορομηλιάς με τον αγωγό της ΔΙΑΒΑΣ και από εκεί στο βιολογικό Καλαμπάκας.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.