Για την αποχέτευση του Συνοικισμού Κορομηλιάς : Αναφορά – καταγγελία των κατοίκων της Διάβας στο τμήμα υγιεινής

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
1 Ιουνίου 2015, 21:55

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα  σύνδεσης  του  μη λειτουργούντα βιολογικού καθαρισμού  του  οικισμού της Κορομηλιάς με το δίκτυο ακαθάρτων του δήμου Καλαμπάκας  καθώς οι κάτοικοι  , μέσω της άτυπης επιτροπής αγώνα που έχουν συγκροτήσει  , προχωρούν σε καταγγελία προς το τμήμα υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων εκφράζοντας την ανησυχία  τους για την ποιότητα του νερού των πηγών από τις οποίες υδρεύεται η Διάβα καθώς , όπως τονίζουν , ο κεντρικός αγωγός που συγκεντρώνει τα βορθολήμματα  της Κορομηλιάς  οδηγούνται στην βουνοπλαγιά του Κόζιακα στην περιοχή όπου πηγάζουν οι πηγές της Διάβας .

Οι κάτοικοι  με βάση το έγγραφο που υπογράφουν κάνουν έκκληση στον Δήμο Καλαμπάκας αλλά και σε κάθε αρμόδιο  φορέα  να προβούν σε όλες τις ενέργειες ώστε  να υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό και να προστατευτούν οι πηγές της Διάβας από μόλυνση λόγω των βοθρολημμάτων του οικισμού της Κορομηλιάς .

Το θέμα ετέθη και στην λαϊκή συνέλευση των κατοίκων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και την οποία κάλεσε ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης με θέμα την σύνδεση των οικιών με το δίκτυο ακαθάρτων του δήμου από την οποία και ζήτησε εξουσιοδότηση προκειμένου , όπως είπε , να χειρισθεί το θέμα  ερχόμενος σε επαφή με το συμβούλιο του Συνδέσμου Παραθεριστών  Κορομηλιάς ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα .

Ο κ. Σινάνης έλαβε την εξουσιοδότηση που ζήτησε και έτσι ξεκινά επαφές εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα .

Αναλυτικά η καταγγελία:

ΘΕΜΑ: Καταγγελία των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Διάβας του Δήμου Καλαμπάκας

Οι κάτοικοι ΔΙΑΒΑΣ εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον οικισμό (90 περίπου κατοικίες) Κορομηλιάς. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον αγωγό αποχέτευσης που περνάει από το κέντρο του οικισμού μαζεύοντας όλα τα λήμματα μαζί με τα βοθρολήμματα. Η κατάληξη αυτού του αγωγού είναι οι πεντακάθαρες και πανέμορφες βουνοπλαγιές του Κόζιακα, με αποτέλεσμα την ολοφάνερη μόλυνση του περιβάλλοντος, την πολύ πιθανή μόλυνση των υπογείων υδάτων του Κόζιακα και κατ’ επέκταση των πηγών που υδροδοτείται το χωριό μας, η ΔΙΑΒΑ, και κατά συνέπεια τη μόλυνση όλου του δικτύου ύδρευσης.

Ζητούμε άμεση λύση αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος που έχει σχέση με την υγεία των κατοίκων ενός ολόκληρου χωριού. Επίσης επιθυμούμε την άμεση παρέμβαση σας σήμερα γιατί αύριο ίσως θα είναι πολύ αργά για τη μόλυνση των υπογείων υδάτων.

Τέλος επιθυμούμε την άμεση σύνδεση του αγωγού Κορομηλιάς με τον αγωγό της ΔΙΑΒΑΣ και από εκεί στο βιολογικό Καλαμπάκας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .