Για να μην αναφωνήσουμε Εάλω η Πατρίς : να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
5 Φεβρουαρίου 2017, 10:20

Το 2010  η Ελλάδα αλυσοδέθηκε χειροπόδαρα στον υποτιθέμενο μηχανισμό προστασίας,   αφενός για  να αποφύγει την άτακτη πτώχευση και αφετέρου , μέσα από το πρόγραμμα  εξορθολογισμού των δημοσίων οικονομικών  και  μεταρρυθμίσεων , να επιστρέψει στις αγορές ώστε να μπορεί να δανείζεται .

Μαζί με την Ελλάδα στον μηχανισμό προστασίας μπήκαν και άλλες χώρες οι οποίες ωστόσο εξήλθαν σύντομα εκπληρώνοντας  τις υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει ανακτώντας την αξιοπιστία τους στις αγορές αλλά και την εθνική τους κυριαρχία . Και το ερώτημα είναι , πως αυτές οι χώρες τα κατάφεραν και η Ελλάδα όχι ;  Φταίνε οι δανειστές ; Φταίνε οι λαθεμένες συνταγές  τους , φταίμε εμείς , πολιτική τάξη και λαός , που ο καθένας από την πλευρά του , χάριν κομματικών σκοπιμοτήτων και νοοτροπιών , δεν θέλουμε ούτε το πρόβλημα να κατανοήσουμε , ούτε τις ευθύνες να αναλάβουμε για να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα  πλάθοντας  σενάρια ότι όλοι μας κατατρέχουν ; Ισχύει και σε ποιο βαθμό ότι στην περίπτωση της Ελλάδος δοκιμάζονται σκληρές και ακραίες πολιτικές στο πλαίσιο του  ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ και του Καπιταλισμού της Καταστροφής ; Μήπως η σκληρή στάση των δανειστών με αιχμή του δόρατος τον Σόιμπλε συνδέεται με το που κατατάσσεται η Ελλάδα στην νέα γεωπολιτική σφαίρα που διαμορφώνεται στην ευρύτερη θερμή περιοχή αλλά και παγκόσμια ;

Ερωτήματα που προκύπτουν από αυτά που συμβαίνουν στον στενό περίγυρό μας αλλά και ευρύτερα   στον κόσμο και που αναμφίβολα δεν μπορεί παρά να μας ανησυχούν όχι ποια αν , πως και πότε θα εξέλθουμε της επιτήρησης και της κρίσης , αλλά για αυτήν την ίδια την εθνική κυριαρχία και ύπαρξη της χώρας που ενώ τίθενται σε δοκιμασία από την γείτονα ,η σιωπή της Ε.Ε είναι εξόχως προκλητική δείχνοντας την πολιτική και δομική κρίση που την ταλανίζει αλλά και την γερμανοποίησή  της που  την οδηγεί βαθμηδόν σε διάλυση .

Ναι , οι ευθύνες μας , της πολιτικής τάξης της χώρας αλλά και των  ημών των ίδιων των πολιτών , είναι υπαρκτές και μεγάλες όχι τόσο γιατί φροντίσαμε με την συμπεριφορά και τις επιλογές μας  να οδηγήσουμε τη χώρα εδώ που έφτασε , αλλά γιατί ενώ βλέπουμε μπροστά μας τον γκρεμό κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πέσουμε σ’αυτόν . Μάλιστα , ενώ βλέπουμε τον εχθρό να κρούει τον κώδωνα εμείς «Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε» !!!

Το ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται αγκυλωμένο στις μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα και δεν κατανοεί ότι πρέπει να σαλπίσει συναγερμό ώστε μέσα από μια κυβέρνηση εθνικής ανόρθωσης να προετοιμαστούμε να περάσουμε δύσκολες μέρες ,  καθώς θα βρεθούμε στην ανάγκη να υπερασπίσουμε την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας , είναι η ουσιωδέστερη αδυναμία της χώρας  .

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα ; Η χώρα  αποδομείται  κοινωνικά  , αλλοιώνεται πολιτιστικά , αφελληνίζεται εθνικά . Το αναξιόπιστο και ανίκανο πολιτικό σύστημα θυσιάζει το μέλλον της χώρας για να υπηρετήσει τις κομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτέλειές του . Η πνευματική ηγεσία πλήρως ενσωματωμένη στην κυρίαρχη αντίληψη . Η στρατιωτική ηγεσία δεν έχει το θάρρος να ορθώσει ανάστημα καθώς το βλέμμα  της βρίσκεται στα αστέρια και στα γαλόνια . Η οικονομική τάξη αφού απομύζησε ότι ζωτικό μπορούσε από το κράτος με το οποίο μονοπωλιακά επιχειρούσε  , αφού χρεοκόπησε επιχειρήσεις , οδήγησε τον πλούτο εκτός χώρας παρακολουθώντας  την καταστροφή εκ του μακρόθεν . Η ελληνική κοινωνία ράθυμη και παραδομένη στην τρυφή , στην ανηθικότητα , στην αδιαφορία και στον καταναλωτισμό  για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να μη απολέσει την ευζωία ακόμα και αν η χώρα χάσει την εθνική της υπόσταση . Ενδεικτικό  του κλίματος είναι  το αποτέλεσμα έρευνας  όπου στο ερώτημα : «θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας» , μόνο το 54% απάντησε θετικά  κατατάσσοντας τους έλληνες στην προ τελευταία θέση μεταξύ πολλών  άλλων χωρών .

Πέραν αυτών η παγκόσμια πραγματικότητα καθορίζεται πλέον  :

_Από την εκλογή Τράμπ στις Η.Π.Α και τις επιλογές που απορρυθμίζουν τον κόσμο .

_Από την λιτότητα και την σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία που διαλύει  τις κοινωνίες της Ε.Ε και το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα .

_Από την αποσάθρωση παγκόσμιων οργανισμών (Ο.Η.Ε , ΝΑΤΟ) .

_Από το ότι η γεωπολιτική καθορίζεται από το έλεγχο των πηγών ενέργειας  αναδιαμορφώνοντας  τον πολιτικό χάρτη στην Ευρύτερη ζώνη της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής με κύριους παίκτες την Ρωσία και τις Η.Π.Α .

_Από το γεγονός ότι η  Τουρκία αν και βρίσκεται σε εσωτερική κρίση και απορρύθμιση, για πρώτη φορά , εκμεταλλευόμενη  την συγκυρία  , παρουσιάζεται  ως ηγεμονική περιφερειακή δύναμη αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες που καθόρισαν τα σύνορα , απειλώντας  το States στην Βαλκανική τροφοδοτώντας τον αλυτρωτισμό εργαλείο τις  μουσουλμανικές μειονότητες .

_Από την αδυναμία της Ε.Ε να εγγυηθεί την ασφάλεια των συνόρων της .

Μέσα σ΄  αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα τίθεται ένα κυρίαρχο θέμα : ποια η θέση και ο ρόλος της Ελλάδος στην αναδιάταξη της περιοχής ;

Γιατί τα επισημαίνουμε όλα αυτά ;

Για να κατανοήσουμε σε ποια αδιέξοδα και με ποιες προκλήσεις βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα και ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει ώστε να επιτύχει τον στόχο να  βγει αλώβητη από τις επερχόμενες εξελίξεις .

Στο πλαίσιο αυτό είναι ανάγκη :

_Να σφυρηλατηθεί η ενότητα των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων

_Να σχηματιστεί κυβέρνηση Εθνικής ενότητας με σκοπό την οικονομική ανόρθωση , την κοινωνική ανασύνταξη , την παραγωγική ανασυγκρότηση , την Εθνική αναγέννηση

 _Να ισχυροποιηθεί η στρατιωτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων

_Να αναζητηθούν νέες συμμαχίες και να χαραχθεί νέα εθνική εξωτερική πολιτική

_Να κλείσει ταχύτατα η νέα συμφωνία με τους θεσμούς ώστε να μην βρεθεί η χώρα στο κενό .

_Να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί ο Ελληνικό λαός ώστε να είναι σε εγρήγορση για να υπερασπιστεί  αξίες , αξιοπρέπεια ,εδαφική ακεραιότητα χώρας .

  • Μαύρη Τουλίπα

    Θα σου χαλάσω το χατίρι όπως και των υπεραισιόδοξων που θεωρούν, πως είμαστε με το ένα πόδι στον γκρεμό και με το άλλο στη γη. Από τον γκρεμό, αγαπητέ μου, έχουμε ήδη πέσει και αιωρούμαστε χαμένοι, μη ξέροντας που ακριβώς θα προσγειωθούμε στο τέλος.
    Όλα όσα γράφονται και λέγονται είναι προσπάθειες δημιουργίας σύγχυσης, και εντυπώσεων, με μοναδικό σκοπό να συγκαλύψει λάθος αποφάσεις και απάτες. Να συγκαλύψουν απλά και μόνο θεσμικές ήττες των πρώην και νυν κυβερνόντων. Να συντηρήσουν μια συνολική αυταπάτη νεφελώδους περιεχομένου. Προσωπικά επιλέγω μια πιο απλή εξήγηση.
    Η απάθεια είναι κατά βάθος ένας φόβος που έχει γίνει μόνιμος σύντροφος σε μια εποχή που αλλάζουν όλα δραματικά και οι άνθρωποι νιώθουν ότι η ιστορία τους, είναι έξω από κάθε αύριο.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .