Για Δασική έκταση που διεκδικεί Μονή των Μετεώρων – Οι Πρόεδροι Αύρας και Βλαχάβας συναντήθηκαν πριν λίγο με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας

24 Ιανουαρίου, 2017 13:07 Επιμέλεια: /

proedroi dimarxo (5)

Δασώδη έκταση 4600 στρεμμάτων που βρίσκεται βόρια του χωριού Αύρα και νοτίως της Βαλαχάβας , ήταν η αφορμή που οδήγησε τους Προέδρους των δύο χωριών στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.

Η υπόθεση βρίσκεται στα Δικαστήρια αφού οι κάτοικοι των δύο χωριών ισχυρίζονται  ότι η έκταση αυτή ανήκει στις κοινότητες (3600 στρέμματα στην Βλαχάβα και 1000 στρέμματα στην Αύρα ) , και από την άλλη την ίδια έκταση διεκδικεί και Μονή των Μετεώρων.

Οι Πρόεδροι μετέφεραν στην συνάντηση με τον Δήμαρχο στοιχεία που κατά την άποψή τους βεβαιώνουν ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στα χωριά τους. Επιμένουν ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στις κοινότητες από το 1952 και διαθέτουν συμβόλαια και χαρτιά που το αποδεικνύουν.  Μάλιστα το 1980-82 στο συγκεκριμένο δάσος πραγματοποιήθηκε υλοτομία με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και κανένας τότε δεν αντέδρασε.

Το Μοναστήρι επιμένει ότι τα κτήματα ανήκουν σ’ αυτό και  θέλησε να δηλώσει στο Κτηματολόγιο την συγκεκριμένη έκταση και από τούδε ανακαινίστηκε το θέμα. Η υπόθεση έφτασε στα Δικαστήρια και το 2014 το Δικαστήριο με απόφασή του επικύρωσε την έκταση στην Μονή.

Τα χωριά έκαναν ένσταση επί της Πρωτόδικης απόφασης και την Παρασκευή το θέμα θα συζητηθεί στο Εφετείο της Λάρισας.

Στην συνάντηση εκτός των Προέδρων και του Δημάρχου , παρευρέθηκε ο Νομικός Σύμβουλος των κατοίκων κος Σταμόπουλος , η Αντιδήμαρχος ( Δικηγόρος ) Καλαμπάκας κα Φροσυνάκη και κάτοικοι.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης αφού παρατήρησε τους Προέδρους για το γεγονός ότι τον ενημερώνουν την τελευταία στιγμή, τους ζήτησε να προσκομίσουν μέχρι την Πέμπτη όλα τα χαρτιά που διαθέτουν ( συμβόλαια , αποφάσεις Συνεταιρισμού κ.λ.π.) για να στηριχτεί η υπόθεση Δικαστικά. Τους υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα ορίσει και αυτός Δικηγόρο για να υπερασπιστεί την υπόθεση υπέρ των Χωριών.

proedroi dimarxo (6) proedroi dimarxo (1) proedroi dimarxo (2) proedroi dimarxo (3) proedroi dimarxo (4)

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.