Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας – Αξέχαστη εμπειρία από την πενθήμερη εκδρομή στην Ιταλία

admin
admin
18 Δεκεμβρίου 2014, 17:57

Η Γ΄ Λυκείου μένει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη των μαθητών και ένας λόγος απ΄ τους πολλούς είναι ότι συνδέεται με την πολυήμερη εκδρομή που σηματοδοτεί το σύνολο της μαθητικής περιόδου στη ζωή τους .

Όλα από τα μαθητικά χρόνια συμπυκνωμένα στις πέντε μέρες της εκδρομής αφήνοντας γλυκιά ανάμνηση που καθώς η ζωή προχωρά αμείλικτα στο μέλλοντα χρόνο λαμβάνει διαστάσεις ζωής που ακολουθούν πιστά τον κάθε μαθητή .

Όλα αυτά λίγο πολύ συνέβησαν και στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας που συμμετείχαν στην πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν από τη Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στην Ιταλία .

Στην Ιταλία που φυσικά κυρίως σημαίνει «ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ» , τουτέστιν Ρώμη . Την πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που τόσο έντονα σημάδεψε την παγκόσμια ιστορία .

Αρχηγός της εν λόγω εκδρομής ο εκπαιδευτικός Καμπουρόπουλος Ιωάννης  και συνοδοί οι συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί  Καλλιόπη Κόικα , Τσιαντάκη Νικολέτα, Βλαχοδήμος Ευθύμιος και η Δερικενάρης Γρηγόριος.

Αριθμός μαθητών 64 που τους συνόδευε η καλή διάθεση και η προσμονή της μοναδικής εμπειρίας που αναμφίβολα συνοδεύει αυτές τις εκδρομές .

Η αναχώρηση από Καλαμπάκα έγινε στις 18:00 της Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και κατεύθυνση την «πύλη εισόδου» της χώρας μας , την Ηγουμενίτσα απ΄ όπου και θα γίνονταν η επιβίβαση στο καράβι , ο απόπλους , η εν πλω πορεία στην Αδριατική με διανυκτέρευση στο καράβι και η άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι το πρωί της επομένης .

Το ταξίδι καλό , η θάλασσα , λόγω ευνοϊκού καιρού , «λάδι» και όλοι ξύπνιοι μέχρι πρωίας πάντα με τα μάτια , σαν τον Οδυσσέα , στην Ιθάκη , το λιμάνι του Μπάρι όπου αφού έγινε η αποβίβαση από το καράβι , ξεκίνησε οδικώς η πορεία για την πόλη της Πομπηίας και μετέπειτα την πόλη της Νάπολης.

Συνέχεια της διαδρομής μέχρι την Αιώνια Πόλη , την Ρώμη όπου ήταν προγραμματισμένη η διανυκτέρευση αλλά και μια πρώτη γνωριμία με την βαριά της ιστορία στα ιστορικά στοιχεία που ξέμειναν , λες , για να θυμίζουν την ακμή της στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας .

Ξημέρωνε η τρίτη κατά σειρά εκδρομική μέρα και ξεκινούσε η συνέχεια της ξενάγησης από το Κολοσσαίο , την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά , το Καπιτώλιο , την «πιάτσα Βενέτσια» , τον Ναό του Αγίου Πέτρου και στην «Φοντάνα ντι Τρέβι» στο κράτος του Βατικανού κ.α .

Ενδιαφέρον είχε για πολλούς η ελεύθερη περιήγηση στην Ρώμη και στις ομορφιές της αλλά και το δείπνο στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή .

Στιγμές πραγματικά αξέχαστες που μένουν έντονα στη μνήμη .

Τελευταία μέρα στην Ιταλία  περιελάμβανε πορεία  για την  πόλη της Φλωρεντίας

Στην συνέχεια ξεκινήσαμε για το λιμάνι της Ακόνα  όπου θα γίνονταν η εν πλω επιστροφή στην Ελλάδα .

«Φορτωμένοι τώρα με εμπειρίες η εν πλω διανυκτέρευση παίρνει άλλη διάσταση με πολλά ωραίες και όμορφες στιγμές , με πολλά ευτράπελα και όλες τις γνωστές καταστάσεις που συνοδεύον αυτές τις εκδρομές , πάντα μέσα στα ανεκτά όρια .

Τέλος γλυκό της εκδρομής για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου του ΓΕ. Λ / Καλαμπάκας που θα τους συνοδεύει όταν αναπολούν , μετά από χρόνια , τα ανέμελα μαθητικά χρόνια !!!

Σιούτας Φίλιππος  – Αφιερωμένο σε όλους τους συμμαθητές και τους καθηγητές μου !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .