Γενικεύεται η αναταραχή στην Αυτοδιοίκηση – Μετά τους δημάρχους κινητοποιήσεις προαναγγέλουν και οι περιφερειάρχες

admin
admin
30 Νοεμβρίου 2015, 11:24

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση διογκώθηκαν το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα μετά τους δημάρχους και οι περιφερειάρχες “απειλούν” με “δυναμικές κινητοποιήσεις” την κυβέρνηση. Αυτό αποφάσισε η 3η Γενική Συνέλευση  της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λευκάδα. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό: “Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να ζητήσει άμεση συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον Πρωθυπουργό, διότι – όπως ειπώθηκε – μόνο αυτός μπορεί να δώσει λύση:

Α) Στην απόδοση των 250 εκατομμυρίων ευρώ στις Περιφέρειες, που στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, κατά παράβαση του άρθρου 260 του νόμου 3852/2010 περικόπηκαν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών και

Β) Στην συνέχιση της καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

«Εάν η συνάντηση δεν ορισθεί, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις», καταλήγει ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Α. Τσίπρα ήταν πριν από ένα εφτάμηνο, στις 25 Απριλίου.

Να θυμίσουμε πάντως πως η ΣΑΤΑ είχε να σταλεί στους Δήμους από το πρώτο τρίμηνο και ξαναδόθηκε πριν λίγες ημέρες. Τώρα από την  δόση των 2 δισεκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση δοθεί ένα μέρος της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .