Γαύροβο – Σουηδία

25 Ιανουαρίου, 2016 19:39 Επιμέλεια: /

mokkas_DCE

Ψιλοφιλοσοφώντας αναρωτιέμαι γιατί οι βόρειες χώρες π.χ. Σουηδία, Νορβηγία είναι περισσότερο ανεπτυγμένες .Ίσως πει κάποιος ότι εκμεταλλεύτηκαν τις αποικίες και συμφωνώ ως ένα μεγάλο ποσοστό αλλά υπάρχουν Σουηδία, Νορβηγία χωρίς αποικίες και νότιες χώρες  με τεράστιες αποικίες Πορτογαλία Ισπανία κ’ όμως υστερούν.

Οι καιρικές συνθήκες νομίζω οι δυσκολίες επιβίωσης αναγκάζουν τον άνθρωπο να επιστρατεύει περισσότερους νευρώνες τού εγκεφάλου να εφευρίσκει τρόπους μεθόδους απόκτησης αγαθών και τεχνικών μέσων.

Το κλίμα λοιπόν το κρύο σ’ αναγκάζει νάσαι πιο κινητικός κ’ επομένως πιο δημιουργικός . Το  χωριό Γαύροβο είναι γνωστό ως ένα χωριό με κατοίκους πολυάσχολους επιχειρηματικούς με κάποια οικονομική πρωτιά έναντι των προσηλιακών χωριών ίσως γιατί παλιότερα κυρίως ό πάγος του χειμώνα διατηρούνταν πολύ καιρό στο κρυμμένο απ’ τον Ήλιο χωριό.

Στις βόρειες ψυχρές χώρες δεν υπήρχαν άφθονα φυσικά αγαθά αγροτικά, με δυσκολίες  στην θέρμανση, στη μεταφορά, την επικοινωνία στις καιρικές συνθήκες ενώ οι νότιες τα απολαμβάνουν τεμπελιάζοντας προσηλιακά.

Δεν είναι λοιπόν το μικρό ανήλιο χωριό Γαύρο παράδειγμα  αυτής της κλιματολογικής διαφοράς ανάπτυξης βορείων και νοτίων.

Άποψή μου.

19-12-2015  Χρ.Μόκας

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.