Φιλοζωικός Καλαμπάκας – Η αμέλεια αυτή του Δήμου έχει δημιουργήσει το σημερινό τεράστιο πρόβλημα τόσο των αδέσποτων ζώων

17 Αυγούστου, 2017 08:14 Επιμέλεια: /

adespota steiroseis (5)

Δελτίο Τύπου

Μετά από προτροπή μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας «ΣΤΕΓΗ»

πραγματοποιήθηκε σήμερα  Τετάρτη 16/8 συνάντηση τους με τον   Δήμαρχο κο Σινάνη Χρήστο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Παπαναστασίου Αντώνη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

·          Ο απολογισμός της μέχρι τώρα συνεργασίας που έχει συνάψει με ιδιωτικό συμφωνητικό ο Δήμος Καλαμπάκας με τον Σύλλογο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας.

·         Το πλάνο του Δήμου για τη διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με τα αδέσποτα ζώα και η πρόθεση του Δήμου να πράξει τις προβλεπόμενες δράσεις σύμφωνα με τους Ν. 4039/12 και Ν. 4235/14.

·         Πληροφορίες για τα δηλητηριασμένα νεκρά ζώα.

Μετά από έντονη συζήτηση διαπιστώσαμε τα εξής:

Όσον αφορά στον απολογισμό, ο Δήμος Καλαμπάκας αφενός δεν έχει τηρήσει έως τώρα τους όρους της συμφωνίας με τη «Στέγη», αφετέρου δεν έχει καμιά διάθεση ούτε πλάνο για το πώς θα το πράξει.

Η   αμέλεια αυτή του Δήμου έχει δημιουργήσει το σημερινό τεράστιο πρόβλημα τόσο των αδέσποτων ζώων, όσο και των εκατό και πλέον ζώων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, μερικά από τα οποία χρίζουν άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης και αποτελούν πιθανό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η «Στέγη» έχει καταθέσει έγγραφο με το οποίο ενημερώνει το Δήμο ότι εφόσον δεν τηρεί τη συμφωνία, θα αναγκαστεί να παραδώσει όλα τα ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ως τις 3/9. Ο Αντιδήμαρχος κος Παπαναστασίου δήλωσε ότι θα αναλάβει την ευθύνη των ζώων, χωρίς όμως να απαντήσει στο αν και κατά πόσο ο Δήμος είναι προετοιμασμένος με πλάνο και κατάλληλες υποδομές για να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όσον αφορά τα νεκρά ζώα δε μας δόθηκαν κάποιες πληροφορίες επιπλέον πέραν των δημοσιευμάτων.

Τέλος οφείλουμε να αναφέρουμε ότι πριν τελειώσει η συζήτηση, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος αποχώρησαν απότομα και προκλητικά από το τραπέζι της συζήτησης.

Εκ του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας « Η ΣΤΕΓΗ »

Κτενάς Χρήστος, Γαβράς Μιχαήλ, Κυριακούλης Δημήτριος, Σιούτα Φανή, Ζαούτσος Στέφανος

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.