Φαρμάκι και … συμπάθεια από την κυβέρνηση για τους αγρότες

admin
admin
24 Ιανουαρίου 2016, 12:13

Mε στατιστικές αλχημείες και αόριστες υποσχέσεις για «διορθώσεις»   επιχειρεί  να χαλιναγωγήσει τις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις και ιδιαίτερα τον αγώνα της αγροτιάς  η κυβέρνηση. Επιστράτευσε γι αυτό το σκοπό   τρεις υπουργούς (Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη) και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Ολγα Γεροβασίλη σε κοινή συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 22 Γενάρη 2016

Επί της ουσίας, βέβαια, δεν είχαν τίποτα νέο να πούνε στους αγρότες και με επικλήσεις στα μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενοι, συγκαλυμμένες απειλές και φρούδες ελπίδες, τα τέσσερα κυβερνητικά στελέχη προσπάθησαν να καταλαγιάσουν τη γενική δυσαρέσκεια της μικρομεσαίας αγροτιάς για τα ασφαλιστικά και τα φορολογικά μέτρα που παίρνονται σε βάρος της.

Η  συνέντευξη τύπου του κυβερνητικού »κουαρτέτου» παραπλάνησης, επιβεβαίωσε την επιμονή της συγκυβέρνησης στην υλοποίηση με κάθε μέσο της αντιλαϊκής πολιτικής στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, που επιταχύνει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας, στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών.

Για άλλη μια φορά με σκόρπια, παραπλανητικά ακόμη και ψεύτικα στοιχεία έκρυψε ότι φορολογεί τους φτωχούς αγρότες με το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα, που σημαίνει φορολογία εισοδήματος για τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ενώ έτσι ωφελούνται οι μεγαλοαγρότες με πολύ μεγαλύτερο πραγματικό εισόδημα.

Το ίδιο έκανε και για τις ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη και υγεία, που επιβάλλονται όχι στο πραγματικό, άλλα στο κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα, τριπλασιάζοντας τις εισφορές που αντιστοιχούν στις σημερινές -πρώτη και δεύτερη- ασφαλιστικές κατηγορίες, χαρατσώνοντας πάλι τους φτωχούς αγρότες με πραγματικό καθαρό εισόδημα έως 11.000 ευρώ. Τη στιγμή που πάνω από το 50% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι, στην πλειοψηφία τους αγρότισσες.  Μάλιστα, ο υπουργός εργασίας υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρότασης για το Ασφαλιστικό στους αγρότες, με τον προκλητικό ισχυρισμό της «ισονομίας» που αποκαθίσταται με την εισαγωγή «ίδιων κανόνων».

Στην ίδια κατεύθυνση χρησιμοποιήθηκε και το επιχείρημα του »κατά κύριο επάγγελμα αγρότη», όχι, όπως ψεύτικα επικαλείται, για να ελαφρύνει, αλλά για να εξοντώσει τους φτωχομεσαίους αγρότες με τα παραπάνω μέτρα μέχρι το 2019.

Είναι σταθερός ο στόχος της κυβέρνησης, η αναγκαστική αφαίμαξη των φτωχών αγροτών-μέσω τεκμηρίων- για να  αντιμετωπίσει τα ελλείμματα και να εξασφαλίσει την ενίσχυση του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του, που έχει συμφωνήσει με τους συνεταίρους της, ΕΕ, ΔΝΤ και τα άλλα αστικά κόμματα, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τους αγώνες και τα αιτήματα της μαχόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς στα μπλόκα της επιβίωσης, για να αποσυρθεί και να καταψηφιστεί αν φτάσει στη βουλή η πρόταση τερατούργημα, για να καταργηθούν τα τεκμήρια και η φοροληστεία από το πρώτο ευρώ.

Βαδίζοντας στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας, της ρήξης και της ανατροπής, για την κοινωνία που ο μόχθος του αγροτοπαραγωγού δεν θα συνθλίβεται από τα μονοπώλια και το κράτος τους.

 

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  23/01/2016                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .