Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αγροτικά – Θύματα και Τρικαλινοί

admin
admin
26 Απριλίου 2018, 17:44

Εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε πολλούς νομούς, ανάμεσά τους και ο νομός Φθιώτιδας, φέρεται να είχαν συστήσει τέσσερις Έλληνες Ρομά, την δράση των οποίων αποκάλυψε η διετής έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 11 περιπτώσεις κλοπών που έγιναν το διάστημα από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του ίδιου έτους, σε Πουρνάρι και Θαυμακό Δομοκού, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Οι τέσσερις Ρομά είχαν ορμητήριο τον καταυλισμό που διέμεναν στον Τύρναβο κι από κει πραγματοποιούσαν εξορμήσεις ρημάζοντας στην κυριολεξία αγροτικά αυτοκίνητα που έβρισκαν, με αδυναμία στα Hilux και τα VW Taro. Τα κλεμμένα αυτοκίνητα στη συνέχεια τα έκαναν ανταλλακτικά και τα προωθούσαν στην αγορά.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Λαμίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 39χρονου και ενός 19χρονου Ρομά, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί τους. Συγχρόνως εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις καθώς πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα την Ασφάλεια Κατερίνης, για κλοπές αυτοκινήτων στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε και περιλαμβάνει τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και την τέλεση διακεκριμένων κλοπών, θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Λαμίας.

lamiareport.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .