Ευρεία σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την αναβάθμιση της βιομηχανίας ξύλου της Καλαμπάκας

20 Ιουλίου, 2016 13:48 Επιμέλεια: /

IMG_0535

Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της αναβάθμισης της κρατικής βιομηχανίας ξύλου της Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στην σύσκεψη συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνης, οι Τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών κ. Δημόπουλος, ο καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Νταλός Γεώργιος, τα στελέχη της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπάτζιος και Κώστας Παπάς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Στην συζήτηση αναλύθηκαν τα προβλήματα της κρατικής βιομηχανίας ξύλου, στην βάση της μελέτης μερικού εκσυγχρονισμού που συντάχθηκε με εθελοντική εργασία και χωρίς αμοιβή από τους δασολόγους καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.κ. Καραστεργίου Σωτήριο, Παπαδόπουλο Ιωάννη, Νταλό Γεώργιο, Σκαρβέλη Μιχαήλ, τον τ. καθηγητή κ. Κακαρά Ιωάννη και το δασολόγο-προϊστάμενο της βιομηχανίας κ. Βράκα Δημήτριο. Ο κ. Τσιρώνης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του μερικού  εκσυγχρονισμού της υποδομής του εργοστασίου μέσω του Πράσινου Ταμείου. Σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή προοπτική του εργοστασίου αναλύθηκαν και μια σειρά από ιδέες στην κατεύθυνση της αναβάθμισης και της ευέλικτης λειτουργίας της βιομηχανίας, η οποία σε στενή συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και τη συμμετοχή φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των δασικών συνεταιρισμών νέου τύπου, των τοπικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή δασικών προϊόντων και νέων επιχειρηματικών σχημάτων της «κοινωνικής οικονομίας» θα αποτελέσει την ατμομηχανή για μια συνολική προσπάθεια με σκοπό να αναγεννηθεί η παραγωγή προϊόντων από τα μεγάλα δασικά συμπλέγματα των ν. Καρδίτσας και Τρικάλων και να μπουν οργανωμένα στις αγορές νέα καινοτόμα προϊόντα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του κλάδου ξύλου-επίπλου-κατασκευών της Δυτικής Θεσσαλίας.

Ο Υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις προτάσεις και πρότεινε την προετοιμασία μιας αναλυτικής οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου, ενώ δεσμεύτηκε να συμμετάσχει με όλες του τις δυνάμεις στην ισχυροποίηση του εργοστασίου και στην ουσιαστική αναβάθμισή του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Ευτυχώς που στείλατε φωτογραφίες και δελτίο τύπου γιατί σε περίπτωση που χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση, θα «λαλούσαν» και θα μας το παρουσίαζαν ως δική τους πρωτοβουλία κάποιοι καραμπουζουκλήδες ονόματα δεν λέμε . Όλα καλά από εδώ και πέρα το νου σας με ποιόν βγάζετε φωτογραφίες ακόμα και στα πανηγύρια

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.