Έτσι θα ρυθμίσεις τις οφειλές σου στη ΔΕΗ

17 Ιουνίου, 2015 09:17 Επιμέλεια: /

dei_logariasmos-1-620x320_DCE

Ευκολίες πληρωμής των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ηλεκτρονικού ρεύματος ακόμη και σε 36 έντοκες δόσεις κάνει από σήμερα η ΔΕΗ, προκειμένου να μαζέψει τα 1,9 δισ. ευρώ που χρωστούν περί το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το νέο πρόγραμμα των οφειλών διακανονισμού ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης. Ο πρώτος έκανε λόγο για «γενναίο σχέδιο ρυθμίσεων», ενώ ο δεύτερος σημείωσε ότι «η ΔΕΗ με τη ρύθμιση αυτή θέλει να γυρίσει σελίδα, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση της με τους πελάτες της».

Από σήμερα, λοιπόν, οικογένειες, επαγγελματίες, βιοτεχνίες, βιομηχανίες ακόμη και «μπαταχτσήδες» αλλά και όσοι έχουν εντοπιστεί να κλέβουν… ρεύμα μπορούν να προσέρχονται στα καταστήματα της εταιρείας ή να τηλεφωνούν στο «11770» για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση που προβλέπει:

1.Αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες επιβαρύνονται με το συμβατικό επιτόκιο 5,7%. Ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται σε συνάρτηση με το ύψος της οφειλής και την κατάσταση του νοικοκυριού ή του επιχειρηματία. Θα υπάρχει προσωπική επαφή του αρμοδίου υπαλλήλου του καταστήματος με τον οφειλέτη. Σήμερα το πρόγραμμα διακανονισμού προβλέπει οκτώ δόσεις για τους οικιακούς καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις και τέσσερις έως έξι για τις μεγάλες.

2.Δόση στο 30% του μηνιαίου λογαριασμού ηλεκτρονικού ρεύματος.

3.Τη μη υποβολή δικαιολογητικών. Χρειάζεται μόνον ο αριθμός παροχής και ο ΑΦΜ.

4.Προκαταβολή ίση με το 10%της οφειλής. Το προηγούμενο ποσοστό ήταν 20%.

5.Προυπόθεση για την τήρηση των διακανονισμών αποτελεί η συνέπεια προς την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.

6.Πολυάριθμες άτοκες δόσεις από 40 έως 60 για τους ευάλωτους καταναλωτές, όπως οι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, άνεργοι, άτομα με αναπηρία κλπ.

7.Αποπληρωμών ληξιπρόθεσμων οφειλών για τις τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις με προκαταβολή 20% του ποσού και με δόσεις που φτάνουν τις οκτώ.

Πηγή: Έθνος

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.