Αισιόδοξος για την γρήγορη αποκατάσταση της Γέφυρας της Διάβας επέστρεψε από την Αθήνα ο Δήμαρχο Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
20 Φεβρουαρίου 2016, 13:29

Επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της στήλη μας , αποτέλεσε η Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης .

Βασικό θέμα της συνέντευξης ήταν η αποκατάσταση της Γέφυρας Διάβας κατόπιν των ενεργειών που έχουν γίνει από τον Δήμο και την Περιφέρεια.

Ξεκινώντας την συνέντευξη ο κος Σινάνης ανέφερε ότι οι εποχές που περνάει ο τόπος είναι δύσκολες αλλά ο Δήμος με σωστό προγραμματισμό κατάφερε το καλύτερο για τους Δημότες.

 Γέφυρα Διάβας

<< .. Καταφέραμε σε ένα μήνα από την πτώση της Γέφυρας  με σωστή δουλειά αλλά και πιέσεις να καταθέσουμε την Παρασκευή στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ολοκληρωμένο φάκελο που περιλαμβάνει την έκθεση αυτοψίας , τον προϋπολογισμό αποκατάστασης και το Τεχνικό Δελτίο της Γέφυρας….>> , ήταν τα λόγια του Δημάρχου. Συνέχισε λέγοντας ότι ο φάκελος συνοδεύτηκε από υπόμνημα που εξιστορεί τα στάδια κατασκευής του έργου , την χρησιμότητα και τον σημαντικότατο ρόλο που έπαιξε για την ανάπτυξη της περιοχής , προτείνοντας την άμεση αποκατάσταση.

Ανέφερε ότι τα μέτρα που πρέπει να παρθούν ήταν τα άμεσα και τα μόνιμα. Στα άμεσα οι ογκόλιθοι που έριξαν και στις υπόλοιπες κολώνες για να αποτραπεί τυχόν ζημιά και σ’  αυτές .

Στα μόνιμα μέτρα προβλέπεται η αποκατάσταση του βάθρου που έπεσε , η αναδόμηση  των φορέων , η προστασία των μεσόβαθρων , η διευθέτησης της κοίτης , η αποκατάσταση του Αγωγού Λυμάτων , η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και η κατασκευή πεζοδιαβάσεων.

Ο κος Σινάνης ανέφερε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 4,6 εκα. Ευρώ και περιλαμβάνει 3 υποέργα , κοστολογημένα αναλυτικά.

Είπε ότι ο κος Υπουργός κος Σπίρτζης δεσμεύτηκε να εντάξει το έργο μέχρι τις 25 Μαρτίου , όπου την δημοπράτηση θα την κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ενημέρωσε τους Βουλευτές του Νομού ( του κυβερνώντος κόμματος) και ζήτησε από αυτούς την βοήθεια τους για να μην χρονοτριβήσει.

Μονιμοποίηση  της Μητρόπολης

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης  ανέφερε ότι συναντήθηκε στην Βουλή και με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Φίλη. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής του Νομού κος Σιμορέλης όπου συζητήθηκε το θέμα της επικύρωσης  από τον Υπουργό της απόφασης της Ιεράς Συνόδου . όπως ειπώθηκε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να ψηφιστεί τροπολογία στην Βουλή που θα αφορά το θέμα. Ο Υπουργός δεν έχει αντίρρηση να προωθήσει την τροπολογία στην Βουλή , επιθυμεί όμως αυτή να κατατεθεί εντός κάποιου Νομοσχεδίου που θα  σχετίζεται με το αντικείμενο. Είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να υπογραφεί και το Προεδρικό διάταγμα.

Κεραία Κινητής Τηλεφωνίας

Το τρίτο θέμα που απασχόλησε τον Δήμαρχο στην Αθήνα ήταν η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Ιερού Ναού των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας.

Ο Δήμαρχος , μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων , τάχτηκε κατά της τοποθέτησης της κεραίας και προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε να αποτρέψει την εγκατάσταση της.

Ζήτησε από τους Βουλευτές του Νομού να ελέγξουν το θέμα και να ελεγχθεί η όλη διαδικασία για να μην τοποθετηθεί η κεραία.

Παρευρέθηκε και η Επιτροπή Αγώνα για την απομάκρυνση.

Ο κος Σινάνης έκανε και μια μικρή ενημέρωση για κάποια θέματα και έργα που αφορούν την περιοχή,  όπως το Συνέδριο Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα 6-8 Μαΐου ( υπήρχε αναλυτικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα μας  πριν λίγες ημέρες)  και θα αφορά τουριστικά θέματα , επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία του Δήμου με τον  ¨ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ¨ και ευχαρίστησε τον επιστημονικό σύμβουλο κο Χάρη Πλούσιο.

Για την αίθουσα Πολλαπλών  Χρήσεων του Γενικού Λυκείου ανέφερε ότι τελειώνει σύντομα ενώ για σε ότι αφορά την Ψηφιακή Απεικόνιση των Μετεώρων  αυτή θα λειτουργήσει σε 2 μήνες. Για την ψηφιακή Απεικόνιση ανέφερε ότι το πρόβλημα καθυστέρησης 2 μηνών ήταν οι καρέκλες .

Τέλος ο κος Σινάνης αναφέρθηκε και σε δύο προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και αφορούν τις μεγάλες αποζημιώσεις από Δικαστικές αποφάσεις και την κακή κατάσταση των δικτύων στο νέο σχέδιο πόλεως Καλαμπάκας. Για το δεύτερο θέμα είπε ότι ο Δήμος συντάσσει μελέτη σ’  ότι αφορά τα δίκτυα Όμβριων Υδάτων για να μπορέσει να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα.

dimarxos sinentefxi (4) dimarxos sinentefxi (5) dimarxos sinentefxi (1) dimarxos sinentefxi (2)

 

 

  • ΟΧΙάς

    «…..με σωστή δουλειά, αλλά και πιέσεις …»
    Γιατί πιέσεις οι υπουργοί σας δέχτηκαν αμέσως, το ίδιο και ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές σας συνόδευαν στην Αθήνα, μέχρι το υπουργείο άμυνας έστειλε εμπειρογνώμονες και ο Μιχαλάκης μέρες ολόκληρες την έβγαλε στη γέφυρα.
    Το πιέσεις που κολλάει.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .