Αισιόδοξα μηνύματα από την Ρουμανία για τον τουρισμό της Θεσσαλίας

3 Μαρτίου, 2016 13:11 Επιμέλεια: /

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ_DCE

Αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής κίνησης στη Θεσσαλία σηματοδότησε η συμμετοχή της στην  διεθνή τουριστική Έκθεση «TΤR» η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 25-28/02/2016 στο Βουκουρέστι και στην οποία συμμετείχαν 30.000 επισκέπτες  και  πάνω από 300 εκθέτες. Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας προβάλλοντας όλους τους τουριστικούς της προορισμούς στο κοινό της Ρουμανίας, απέκτησε φανατικούς φίλους και απέσπασε το έντονο ενδιαφέρον τόσο των επαγγελματιών του τουρισμού όσο και των επισκεπτών της  Έκθεσης.

 

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση του Βουκουρεστίου είχε διττό χαρακτήρα, αφενός να ενισχυθεί η «επικοινωνία» της με την τουριστική αγορά της Ρουμανίας, να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες, μέσα
ενημέρωσης και φορείς του τουρισμού και αφετέρου οι επισκέπτες να
πληροφορηθούν για τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια στην περιοχή μας.
Για την ενίσχυση της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς και την αύξηση
των τουριστών από τη Ρουμανία, η Περιφέρεια στόχευσε στην ενίσχυση των b2b και b2c δράσεων καθώς και τη διοργάνωση  ταξιδιών γνωριμίας Ρουμάνων δημοσιογράφων στην περιοχή, σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Ο.Τ. του Βουκουρεστίου.

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη του Τουρισμού σε όλες τις εναλλακτικές του μορφές και επισημαίνει ότι “ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα και είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας”. Οι επισκέπτες του θεσσαλικού περιπτέρου  είχαν τη δυνατότητα να  ενημερωθούν  για τους τουριστικούς προορισμούς, τα καταλύματα της περιοχής, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και τις  δραστηριότητες που προσφέρονται στην Θεσσαλία όλο το χρόνο.
Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερο επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο
Πρέσβης της Ελλάδος στο Βουκουρέστι κ. Γρηγόρης Βασσιλοκωνσταντάκης, ο γενικός σύμβουλος Ο.Ε.Υ.  Ιωάννης Μάρκος, η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ., δημοσιογράφοι εντύπων μεγάλης κυκλοφορίας και τουριστικών
ιστότοπων υψηλής επισκεψιμότητας, οι οποίοι συνεχάρησαν την αποστολή για την παρουσία της.

 

Την θεσσαλική αποστολή πλαισίωσαν επιχειρηματίες της Θεσσαλίας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους τουριστικούς πράκτορες της Ρουμανίας.

 

Είναι γνωστό ότι οι Ρουμάνοι επισκέπτες χαρακτηρίζονται από υψηλό θρησκευτικό συναίσθημα, λατρεύουν την ελληνική μουσική και το φαγητό, ενώ πόλο έλξης αποτελούν οι παραλίες και τα μοναστήρια. Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την έκθεση για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη Θεσσαλία, λόγω των Μετέωρων, ως ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό.

 

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε γαστρονομική δράση με την επιτυχημένη «παρουσίαση» των τοπικών προϊόντων και προσφέρθηκαν για γευσιγνωσία παραδοσιακά εδέσματα.
Το ενδιαφέρον των tour operators που επισκέφθηκαν την Έκθεση, εστιάστηκε και στην οπτικοακουστική παρουσίαση των θεσσαλικών προορισμών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ειδικό χώρο εκδηλώσεων της Έκθεσης από τον κ. Ζαφείρη Γ., πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και τον  κ. Γιαννιό Γεώργιο, Αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Δημητριάδος, παρουσία των εκπροσώπων ενοικιαζομένων καταλυμάτων. Στην εκδήλωση αυτή  παρουσιάστηκαν θεσσαλικοί παραδοσιακοί  χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, ενώ στους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν τοπικά και παραδοσιακά κεράσματα.

 

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Έκθεση του Βουκουρεστίου εκπροσώπησαν η διευθύντρια Τουρισμού κα. Ελένη Κατσαρού και η διευθύντρια Ανάπτυξης Π.Ε. Καρδίτσας κα Μαρία Κόντου.

ΚΟΛΑΖ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ_DCE ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (3)_DCE ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (2)_DCE

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.