Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση επαναλειτουργία του Μουσείου της Θεόπετρας

10 Φεβρουαρίου, 2017 18:08 Επιμέλεια: /

theopetra-moyseio-egkainia-68

Ερώτηση προς της Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την άμεση επαναλειτουργία του μουσείου της Θεόπετρας. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Σπηλαίου της Θεόπετρας αποτελεί εξαιρετικά κρίσιμη δομή και σε ότι αφορά την παλαιοντολογική έρευνα γύρω από την ανθρωπογενή παρουσία στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας και της Ελλάδας γενικότερα, αλλά και σε σχέση με την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία οι επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να ξεπεράσουν το ενάμιση εκατομμύριο. Στο πλαίσιο αυτό καλούν την αρμόδια υπουργό να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την στελέχωση του μουσείου.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς την κυρία Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Θέμα : Ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού για την επαναλειτουργία του Μουσείου της Θεόπετρας.

 

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Σπηλαίου της Θεόπετρας αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο παλαιοντολογίας, το οποίο δημιουργήθηκε για την έκθεση των σπάνιων ευρημάτων του Σπηλαίου της Θεόπετρας και για την έρευνα σε σχέση με την ανθρωπογενή παρουσία στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας από τη Μέση Παλαιολιθική περίοδο μέχρι και τη Χαλκολιθική. Ολοκληρώθηκε το 2016 και αποτελεί μία μοναδική και υπερσύγχρονη δομή, την οποία έχουν επισκεφτεί ήδη, μεταξύ άλλων, και δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, καθώς και πάρα πολλοί μαθητές από όλα τα σχολεία της χώρας.

Το Κέντρο χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει και μέχρι σήμερα οι ανάγκες αυτές καλύπτονταν μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εντούτοις, με τη λήξη των συμβάσεων αυτών, το Κέντρο Τεκμηρίωσης έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού. Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά αρνητική για το μουσείο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που αναμένεται να προγραμματιστούν εκατοντάδες εκπαιδευτικές εκδρομές, ενώ για την καλοκαιρινή περίοδο αναμένονται στην περιοχή της Καλαμπάκας άνω του ενάμισι εκατομμύριου επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

 

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω ερωτάται η κυρία Υπουργός :

 

Προτίθεται να ενεργήσει στην κατεύθυνση της εξεύρεσης του απαραίτητου προσωπικού, ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Μουσείου της Θεόπετρας;

 

Οι ερώτωντες βουλευτές

Δριτσέλη Παναγιώτα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Σιμορέλης Χρήστος

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.